Bestel tickets

2 MILJOEN BEZOEKERS
Soldaat van Oranje – De Musical bedankt zijn publiek

Maandag 16 mei 2016, Tweede Pinksterdag, hebben wij een unieke mijlpaal bereikt. Twee miljoen bezoekers! Dat vierden wij met het aanwezige publiek. Van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 mei maakten alle bezoekers van Soldaat van Oranje – De Musical kans om ook bij deze mijlpaal aanwezig te zijn.

Deelnemers konden meedoen door hun Soldaat van Oranje – De Musical ervaring te delen. De reacties hebben we hieronder gepubliceerd. Wij danken iedereen heel hartelijk voor hun mooie en zeer bijzondere inzendingen. De winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen. Hun verhaal lees je terug in de speciale Metro editie die dinsdag 17 mei verschijnt.

Silvia Westdorp
Weesp

Wij zijn naar de trailer geweest. Maritha een vriendin van ons heeft ons uitgenodigd. Zij heeft meegewerkt aan de licht effecten.
Dus dat is alweer een aantal jaar geleden. We hebben van begin tot einde adembenemend zitten genieten. Abnormaal geweldig mooi. We raakten erna er niet over uit gesproken. Het geweldig grote schip, het strand, het water. De geweldige effecten door het licht en film.
Er werd prachtig gezongen en geacteerd.
We waren zo onder de indruk dat we, wie het maar horen wilde adviseerden er naar toe te gaan. We hebben onze broer en schoonzus het cadeau gedaan met hun 25 jarig huwelijk , het hele arrangement . Ook zij waren enthousiast.
Een jaar later hebben we het hele arrangement cadeau gedaan aan mijn tante voor haar trouwen. Ook zij hebben genoten..
Kortom alleen maar lof. Wij kunnen dan ook heel goed begrijpen dat deze voorstelling zo lang is blijven draaien.
Wij wensen jullie heel veel succes toe met deze viering.

Minette Van Dooren
Berkel en Rodenrijs

Ik ben samen met mijn vader geweest. Toen was er een vermoeden van dementie. Niet wetend dat 3 jaarlater dit onmogelijk is omdat Alzheimer zijn leven heeft verwoest. Altijd had hij over de oorlog waar hij net na geboren was. En deze musical wilde hij graag zie. Want het boek vond hij zo mooi. Het eindige tenminste goed.

Bianca Van Huet
Duiven

Je krijgt een werkelijk beeld van de realiteit. Indrukwekkend, meeslepend.

P van't Hoog
Waddinxveen

ben in 2011 naar deze voorstelling geweest met mijn moeder. mijn moeder heeft de oorlog meegemaakt als kind en heeft tot een uur voor vertrek gezegd dat zij er tegenop zag omdat het confronterend kon zijn . ze is uiteindelijk meegegaan en vond het een fantastische voorstelling die ze graag nog een keer zou willen zien, totdat ze prijs van het kaartje hoorde. nu is mijn moeder helaas overleden en zou graag met iemand die mij in die moeilijke periode gesteund heeft nogmaals naar deze voorstelling willen ter nagedachtenis aan mijn moeder die erg genoten heeft van deze voorstelling

A VAN DER HORST
HOORN

Mijn vrouw was al een keer geweest en phuste mij om deze musical echt te gaan zien.
Nou inderdaad zo’n show heb ik nog nooit beleeft ,met zijn fragmenten die te weer worden gesteld door de draaiende zaal.
Het verhaal is bekend over de WO2 en vind ook dat dit zeer educatief is voor scholen die daar kunnen voelen hoe het toen was.Zelf in mijn jeugd werd er weinig over verteld , er heerste een serene stilte over WO2 , op school hadden we het meer over de vaderlandse geschiedenis dan over WO2., later toen ik getrouwd was stelde ik vragen aan mijn schoon oudelui , deze woude er absoluut niet over spreken daar zij ook dienste hadden gedaan voor het verzet, het was net of ze het nog beleefde.
Dit overkwam mijn ook bij DE SODAAT VAN ORANJE , zo natuurtrouwelijk gespeeld of je het zelf beleefde. De motor die over het toneel reed en de vliegtuighangar met de kabbelende zee met het zand ,geweldig.
Deze musical kan zo de hele wereld over , zo uniek in zijn soort.
SHAPO VOOR DE BEDENKERS.

P van't Hoog
Waddinxveen

ben in 2011 naar deze voorstelling geweest met mijn moeder.
mijn moeder heeft de oorlog meegemaakt als kind en heeft tot een uur voor vertrek gezegd dat zij er tegenop zag
omdat het confronterend kon zijn . ze is uiteindelijk meegegaan en vond het een fantastische voorstelling die ze graag nog een keer zou willen
zien, totdat ze prijs van het kaartje hoorde.
nu is mijn moeder helaas overleden en zou graag met iemand die mij in die moeilijke periode gesteund heeft nogmaals naar deze voorstelling willen ter nagedachtenis aan mijn moeder die erg genoten heeft van deze voorstelling

Rian Van Rooijen
Kampen

Een van jullie kogelhulzen….gevonden op jullie strand… Tijdens een super backstagetour..ligt naast mijn bed.. Ik zou de kaarten willen voor mijn ouders.. Zodat ze ook bijna zo dichtbij kunnen komen…

Hilde van Tilburg
Venray

Op 3e kerstdag 2014 stond Soldaat van Oranje op de planning. Mijn vriendin en ik zijn niet alleen musicalfan, maar maken ook met veel plezier muziek op onze saxofoons. Jaarlijks wordt er door de Koninklijke Luchtmacht en diverse jeugdorkesten uit de regio Limburg/Brabant een geweldig evenement georganiseerd voor de muzikale jeugd: Young Musicians Spread Their Wings. Op deze dag treden jeugdmuzikanten van diverse verenigingen samen op met Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en krijgen workshops van de muzikanten. Erg mooi om zoveel jeugd samen met plezier muziek te zien maken. Een leuk weetje, is dat 1 van die muzikanten, een saxofonist, Thijs van Otterlo is. Jaja, de zoon van de beroemde Rogier van Otterlo van de legendarische muziek van Soldaat van Oranje. Omdat wij al vaker meegedaan hebben, ‘kennen’ wij Thijs een beetje. Vol trots zeiden we dan ook dat we dit jaar naar de musical Soldaat van Oranje gingen. Dat vonden we toch best bijzonder. De musical was in 1 woord GE-WEL-DIG!

Roosje Bertens
's-Hertogenbosch

Het is een totaalervaring. Als je komt aanrijden mag je over de start- en landingsbaan rijden. Later die avond was die zelfs verlicht. Dat was al een leuke ervaring. In de foyer is een tentoonstelling, die je laat nadenken over de keuzes die gemaakt zijn en welke je zelf (hopelijk) zou maken. Dan is het zover. De voorstelling gaat beginnen en je mag de zaal betreden. Door een “lange” gang, die al zorgt voor een bepaalde sfeer, kom je in een schitterende zaal. En dan…Wowww! Je beweegt, er gebeurt van alles om je heen, projecties, een echt strand met de zee, motors komen langsgereden, je “vaart” en “vliegt”. Maar toch is het een intieme voorstelling. Zo knap gedaan.

Marloes Michels
Merselo

Soldaat van Oranje, een ware beleving! En dat was het voor deze 2 dames uit het Limburgse land: zowel de voorstelling als de rit er naartoe. Hevige sneeuwval leek ons dagje uit waar we zo naar uitkeken te verpesten. Onze moeders durfden onder deze omstandigheden niet te rijden. Gelukkig was daar mijn vader, die ons als privéchauffeur door de sneeuw (met max. 50 over de snelweg) veilig naar Katwijk bracht. Mijn vader houdt absoluut niet van musicals, dus hij wou nooit mee naar de voorstelling. Zelfs niet nu het om de oorlog ging, zijn oom in het verzet gesneuveld is en hij meemaakte hoe mensen vroeger in de molen van zijn familie onderdoken. Nu móest hij wel mee en het toeval wou dat er ook nog een kaartje vrij was. Hij vond het geweldig. Een ware beleving dus, die ons allen lang bij zal blijven. Onze beleving werd versterkt toen de hangardeuren opengingen:er kwam een koude windvlaag van de sneeuw buiten zo het publiek in. De verhalen hebben voor ons een beeld en gevoel gekregen.

Gerard Klumper
TWELLO

Het is en blijft een prachtige voorstelling met een verhaal die ook levensecht wordt gespeeld. Ik heb een aantal musicals bezocht maar Soldaat van Oranje is veruit de beste die ik heb gezien. Ik was samen met Ineke en we hebben beide hiervan genoten. We hebben ook tegen elkaar gezegd dat we deze voorstelling nog wel een keer willen zien. Hier is nog niet van gekomen maar ik zag deze actie en wil hiermee Ineke verrassen. We hebben die dag nog vrij dus zou dit een mooie gelegenheid zijn om Soldaat van Oranje nogmaals te gaan zien. Zou een heerlijke invulling zijn van 2e pinksterdag.

Janis Bodzinga
Eemnes

Met mijn beste vriendin
duik ik de geschiedenis in.
Een verhaal zo mooi, je ziet het.
Een verhaal zo sterk, je voelt het.
Een reis terug in de tijd,
jezelf even kwijt
in heldhaftige daden
in vrienden die elkaar verraden.
Een verhaal om van te leren,
de vrijheid te waarderen.
Een verhaal om te blijven horen,
want waar zo hard voor gevochten is lijkt soms wel verloren.

Mevr. van Vliet
Waddinxveen

Samen met mijn moeder ben ik 2x naar Soldaat van Oranje geweest. In mei 2014 en 26 april 2016.
Mijn moeder heeft bewust de oorlog meegemaakt. (ze was bijna 16 toen de oorlog uitbrak). De eerste keer vond ik het heel spannend om met haar te gaan, het is toch weer terug in een spannende en onzekere tijd, die ook de nodige sporen heeft achtergelaten. Hoe zou ze op het geheel nu reageren en ook de komende dagen na de musical. Haar reactie in de pauze was ook: toen ik de vliegtuigen van de Duitsers aan het begin zag overvliegen zo was het. Het haalde weer een heel stuk geschiedenis naar boven. Ja en dan hoor je thuis ook weer wat meer verhalen over die periode.
Het was en is een aangrijpende musical. Wij moeten heel heel dankbaar zijn, dat zoveel mensen zich voor onze vrijheid hebben ingezet en ook hun leven in de waagschaal hebben gesteld of hebben gegeven.

Marc Jongmans
Amersfoort

Als je je helemaal laat meeslepen is de beleving zeer realistisch. Knap dat dit steeds weer emotie oproept. Daarnaast is het geweldig om met mijn vader, die in die periode geboren is, dit te beleven. Ook heel mooi hoe de analogie met het huidige leven er in terugkomt.

Astrid Vrensen
Haarlem

Mijn dochter is helemaal fan van soldaat van oranje. Zelf zou ik hem gewoon graag nog een keer willen zien

Julia Pera
HAARLEM

Zoals een van de vele vind ik soldaat van Oranje een geweldige musical, dus ik denk niet dat ik het meer verdien dan andere. Wel heb ik samen met vriendinnen liedjes uit soldaat van oranje gebruikt toen we voor een cijfer een drama stuk moesten maken, we hadden een 10!! Ik ken alle liedjes maar dat is natuurlijk niet zo moeilijk…
Persoonlijke favoriet: mijn weg naar jou (reprise), zedenpreek, als wij niets doen

Joop VAN ENGELENHOVEN
EDERVEEN

Onze ervaring aan het bezoek van Soldaat van Orange is in een woord te beschrijven namelijk ONVERGETELIJK!!
Ik heb het geluk gehad dat ik Fred Boot ontmoet heb en toen hij hoorde dat wij kaartjes voor de voorstelling besteld hadden had hij een verrassing voor ons.
De musical is de mooiste die wij ooit gezien hebben. Het verhaal gaat echt leven. Na afloop van de voorstelling kregen wij een rondleiding achter de schermen. Als je dan ziet hoe alles werkt en klopt en hoe hard iedereen moet werken, daar hebben wij respect voor.
Ik zou samen met mijn partner heel graag nog een keer naar SvO willen gaan met de wetenschap hoe het achter de schermen werkt. Voor een simpele timmerman is dit lastig te veroorloven.

Marleen van Glabbeek
Helmond

Een prachtige musical met een indrukwekkend verhaal. De manier waarop het decor wordt gebruikt geeft een nieuwe dementie aan een musical voorstelling. We hebben genoten van het verhaal, de zang, het acteren, de lekkere hapjes in de pauze, het diner na afloop. Kortom een heerlijk dagje uit

Zoe Heeres
Zoetermeer

Mijn opa is dol op SvO. Het was daarom ook geweldig om met hem naar deze voorstelling te gaan. Hij heeft genoten! Ik zou graag nogeens met hem willen gaan. Maar financieel lukt dat niet. Dus hoop ik erg dat ik nog kans maak om te winnen. Zodat ik mijn opa nog eens kan zien stralen na deze voorstelling

Sylvia Van t Hoenderdal
Huizen

Wij kregen de voorstelling aangeboden door onze dochter voor ons 25 jarige trouwdag. Wat zou ik mijn ouders dit graag aanbieden dit jaar als zij 55 haar getrouwd zijn. Helaas zal mijn moeder hier niet naar toe kunnen. Zij begrijpt door de dementie dit niet meer. Maar wat zou ik graag samen met mijn vader nog een keer de voorstelling zien. Hem op deze manier bedanken voor zijn goede zorgen aan mijn moeder.

Hans Wiebes
Vught

In 1976 was ik figurant in de film en ben in fragmenten te zien met zowel Jeroen Krabbé als Rutger Hauer.
En toen de musical, wat een belevenis….alsof je er zelf deel van uitmaakt. De personages spelen geweldig goed en ook de effecten (met de Dakota als apotheose) zijn fantastisch.
Voor mij is het twee keer meedoen geweest in een geweldig theaterstuk.

Florien Jansen
Rotterdam

Mijn partner had toen nog geen hersenbloeding gehad. Vooraf gingen wij heerlijk uit eten aan de zee waarna we de imposante hangar hebben betreden.
Indrukwekkend. Vooral toen de hangar tegen het einde openging en wij in ons uitgaanskleding praktisch buiten zaten. Het sneeuwde en er reed een Dakota het terrein op. Zoveel goede herinneringen. Ik zou het graag nog een keer met hem meemaken.

Deborah Leyenhorst
Amersfoort

Ik ben met mijn vader geweest. Hij ging al voor een tweede keer. Ik kende het verhaal al en na de verhalen over de musical moest ik hem ook echt zien. Dus nam mijn vader mij mee. Het was een boven verwachting geweldige ervaring en zou graag mijn nieuwe liefde meenemen naar deze musical. Die moet je gewoon gezien hebben. Het is een stukje geschiedenis verteld en geshowd op een zeer interessante manier. In één woord Geweldig.

Ankie Turfboer
Scheveningen

Met mijn eigen man die zo trouw vele jaren in het vrijwilligersleger heeft gediend. En niet van musicals houdt maar na soldaat van oranje gezien te hebben een en al lof was voor de voorstelling. In een woord FANTASTISCH zo goed gespeeld en adembenemend decor. Levensecht allemaal.

Jeanne van Schaik
Valkenburg zh

met mijn man omdat we beiden in de oorlog geboren zijn en veel verhalen hebben gehoord, maar nooit kunnenbedenken wat een verdriet deze oorlog
heeft gebracht.

PGM Mathijssen
Schaijk

Ja, wat zeg je als je Soldaat van Oranje hoort?
Wauw, geweldig, super mooi, ontroerend, niet te evenaren, nog nooit zo’n goede voorstelling gezien. En zo kan ik nog wel doorgaan. Mijn kinderen vroegen: “Mam wat wil je voor je verjaardag? Mijn antwoord was: Niets of ja, een kaartje voor de Soldaat van Oranje. Dit hebben ze geregeld. Erg lief van ze. Ook mijn oudste dochter kreeg voor haar verjaardag een kaartje. Ik besloot er nog een paar bij te kopen zodat ik met al mijn dochters naar de voorstelling kon. Het was GEWELDIG. Ik weet echt niet wat ik er nog meer over zou kunnen zeggen behalve dat ik graag nogmaals zou willen gan.

Riswitha Heijmerink
Haarlem

Het is een hele bijzondere verjaardag geweest… Mijn broer, inmiddels overleden in 2014, had als beltoon de muziek van Soldaat van Oranje… Wij zijn samen bij de opnames geweest van de film bij Huis ter Duin in Noordwijk… Wij hebben zoveel herinneringen aan soldaat v Oranje… Hij kende elke tekst en kon deze zo na zeggen… Wij zijn met de hele familie voor de 80e verjaardag van mijn vader naar de mucical geweest… Wat een ervaring… Zo blij dat we dit toen nog hebben gedaan… Inmiddels mijn vader dementerend en mijn broer overleden… Voor zijn overlijden had voor mei nog kaarten geboekt… Om toch nog een keer naar de mucical te gaan… Helaas heeft hij dit niet meer mogen meemaken… Het is de mooiste mucical die ik ooit heb mogen bijwonen… Ik zou heel graag nog 1 keer deze zien voor mijn broer… In 2013 waten wij er met 20 personen… Laatste keer met de gehele familie samen…

Thea Jasper- de Graaf
Leiden

Onbeschrijflijk mooi en ontroerend weer gegeven door de spelers. Al ken je het verhaal van het boek of de dvd, zoals dit neer gezet en vorm gegeven wordt
is geweldig om mee te beleven. Je zit er eigenlijk midden in, ik had sterk het gevoel dat ik alleen was in de zaal , iedereen werd door het stuk ademloos mee gevoerd .De voor mij zo herkenbare beelden op de achtergrond, en de gierende motoren over de buhne maakten het voor een ieder zeer duidelijk, dit was een zware strijd. Deze prachtige voorstelling MOET nog vele jaren door gegeven worden aan de jeugd, ter lering dat dit nooit meer mag gebeuren. Hierbij wil ik een ieder die aan deze voorstelling heeft bij gedragen HEEL HARELIJK BEDANKEN HET WAS HELEMAAL TOP.
tHEA jASPER- DE gRAAF

Joke de Reus-Duineveld
Santpoort-N

Ik vond het geweldig gespeeld en met het draaiende theater wist je soms niet waar je kijken moest, dus ik zou het heel leuk vinden om het nog eens te zien en dan kom is met mijn zwangere peruaanse schoondochter want het is een wens van haar om het ook te zien.

Anita Brouwer van Rijnstra
SOESTERBERG

Wij gingen voor mijn schoonmoeders verjaardag [80 jaar] en schoonzoon zijn verjaardag [ 25 jaar], oud en jong vereenigd, leek ons een goed idee!!
Het is zo belangrijk om onze geschiedenis niet te vergeten, er is hard gestreden voor volk en vaderland, en zo ontzettend goed,duidelijk, ontroerend en noem het neer gezet in de musical Soldaat van Oranje, dat valt met geen pen te beschrijven!!
In october zijn wij nog een keer geweest met zijn allen, helaas door een groot ongeluk op de snelweg , hebben wij de helft gemist.
Zijn wel keurig opgevangen in de foyer en konden het daar op klein beeld volgen.
Onze dank aan alle spelers, technici en andere medewerkers, die dit mogelijk hebben gemaakt, chapeau!!

Met vriendelijke groet,

Anita Brouwer

Stephan Bostdorp
Rotterdam

We interessant in soldaat van oranje.omdat we het wou weten het vroeger gegaan is in oorlog tijd.en de oma van me vriendin,heb de oorlog vroeg mee gemaakt.en daarom is ook mee gegaan.en het was heel indrukwekkend de musical.en ik vond het heel mooi hoe ze het gedaan hebben.en ik zou het zeker nog een keer willen zien.en het heb me wel geraakt en hoe het vroeger is gegaan in de oorlog.

Robin van Tilborg
Breda

Ik ben samen met mijn broertje geweest omdat we de musical allebei vanaf het begin al wilde zien. Helaas hadden we er toen geen geld voor. Toen ik in Zuid-Afrika zat besloot ik het als verjaardagscadeau aan mijn broertje te geven. Na 5 jaar hadden we een dag waar we het nu nog wekelijks over hebben en de cd wordt meegezongen thuis.
Bij mij heeft ‘Als Wij Niets Doen’ indruk gemaakt. Ik denk aan vroeger hoe moedig de mensen waren die zich verzette. Maar ik denk ook aan syrie en de oorlog daar. Waarom willen mensen die gevluchte mensen niet helpen. Die oorlog meemaken zoals wij in 1940-1945, in angst leven. Door dit nummer ben ik geinspireerd geraakt om vrijwilligers werkt te gaan doen voor de vluchtelingen.

Angelique Koopman
Hoogkarspel

Ik ben met mijn man en 3 kinderen geweest. 4 jaar geleden ben ik mer mijn schoonfamilie gegaan zonder de mannen. Ik vond het geweldig. Ik heb er 4 jaar over gedaan om mijn man over te halen. Achteraf was dat wel goed. De kinderen waren nu ook 4 jaar ouder. Oudste zoon is 20 en zit bij de korps mariniers. Het sprak hem ook erg aan. In t verleden met de kinderen naar meerdere musicals geweest. Hun ervaring van svo. De mooiste musical die ze gezien hebben.ik ben nu 2 x geweest maar ik zou graag iemand willen verblijden om in t zonnetje te zetten. Het zou heel veel voor m betekenen. Vandaar deze poging.

Marie-José Tolenaar-Kluwen
Rotterdam

Ik ben met mijn 3 zussen en mijn moeder geweest . Wij hebben dan een moeder zussen dag. Ik vond het heel indrukwekkend en vooral leuk dat we onverwachts een rondleiding achter de set kregen was helemaal top. Graag wil ik ook nog samen met mijn man de musical zien dat is een van zijn wensen . Hij houd helemaal niet van musicals maar na mijn enthousiasme is hij ook nieuwsgierig geworden.

Sterre Tromp
Heerhugowaard

Ik ben twee keer naar Soldaat van Oranje geweest en ben helemaal fan. Mijn eerste keer zou 24 december 2013 zijn geweest, maar toen ging door de storm letterlijk het dak eraf. Gelukkig konden we in februari 2014 alsnog heen. Ik was erg onder de indruk van het verhaal en de impact op het leven van de studenten tijdens de oorlog. Door het geweldige decor en de fantastische cast krijg je het idee dat je er middenin zit. Daarom ben ik nog een keer geweest tijdens het 5-jarig jubileum: weer enorm genoten van de prachtige voorstelling.
Binnenkort ga ik zelf studeren. Afgelopen dinsdag heb ik gehospiteerd voor een studentenkamer… aan de muur hing een enorme poster van Soldaat van Oranje. Vandaag kreeg ik het bericht dat ik de kamer krijg. Een van mijn huisgenootjes deelt dezelfde passie en is al 5 keer naar SvO geweest. Mijn andere toekomstige huisgenootje, die ook musical-gek is, is er nog nooit geweest. Het lijkt mij leuk haar te kunnen verrassen met een bezoek aan de Soldaat.

Bep Everts
Kerkenveld

Samen met mijn man wilden we onze kinderen meenemen naar deze musical, we hadden de kaartjes besteld, maar toen werd mijn man ernstig ziek.
Ik heb hem zelf tot het eind verpleegd, maar toen ik er helemaal doorheen zat bood mijn vriendin Marga aan, om s’nachts op te passen zodat ik een keer goed kon slapen.De volgende ochtend is mijn man in ons bijzijn overleden.
Samen met mijn kinderen kon er maar 1 iemand in Hilko zijn plaats mee, we hoefden niet lang na te denken, het werd Marga.
Wat was het beladen en emotioneel, zo bjizonder, we waren alle 4 zeer onder de indruk, heel veel gehuild, het was FANTASTISCH

Toon van Elswijk
Amersfoort

De weg erheen was al spannend: zou de auto het redden met een knipperend lampje op het dashboard ? YES, we hebben het gered… met een totaal lege radiator: zorg voor later. Op naar de voorstelling. Adembenemend ! We zaten midden tussen te acties met motor geronk van vliegtuig en motor. Omdat het podium rond loopt en de tribune draait, kunnen we elke scene goed volgen (vooral in het midden). Dit maakte dat we erg betrokken waren bij het verhaal.
De scene met het vliegtuig, hoe kort ook, vonden we geweldig ! Veel goede en spannende scenes. Het was de avond van ons leven. Daarna nog anderhalf uur gewacht op de ANWB: die heeft ervoor gezorgd dat we veilig naar huis konden. Eind goed, al goed.

T. Lavrijssen
Bergeijk

In de tijd mijn vader erg ziek was . Ik met mijn partner toch naar soldaat van oranje gegaan. Effe lekker avondje uit geweest en naar een geweldige musical gekeken. Dit kado gekregen van onze jongens ( 3 zonen) 1 kaartje . Helemaal vanuit Noord-Brabant. Toch nog 2de kaartje weten te bemachtigen. Partner zat 10 rijen achter mij. Maar we hadden toch erg genoten.

annette hoogkamer
sassenheim

Als cadootje voor mijn ouders hun huwlijksfeest samen met de kinderen erbij,
Zo mooi verhaal en goed gespeeld….
Mijn dochter heeft er een verslag voor gemaakt voor CKV op school

Yvonne Scholten
UITHOORN

IK vond het een geweldige ervaring,ambiance,draaien van de zaal en het verhaal blijft veel waarde houden.

Ook mijn dochter en vriend heb ik voor hun verjaardag de voorstelling kano gegeven

Zelf gaan wij 26 augustus voor de tweede keer om het nogmaals te ervaren.

connie corstanje
s heer hendrikskinderen

ik en mijn partner zaten vanaf begin tot het einde te genieten en wij keken onze ogen uit .
het leek allemaal zo echt en heel mooi vooral mijn man die vond het met de moter zo mooi.
hij rijdt ook zelf ook motor .wij zouden het heel leuk vinden om nog een keer te genieten.
veel groetjes van ons tweetjes.

Jolanda Berghmans
Maastricht

Ik zou graag naar soldaat van Oranje gaan en het liefst met mijn zoon.
Deze is nl getransplanteerd van 2 longen. Vele jaren hebben we niets kunnen ondernemen vanwege zijn gezondheid.
Daar de medische kosten steeds meer de hoogte ingaan hebben we nog geen lichtpuntje gezien om te gaan.

Pauline Kormelink
Deventer

Toen ik samen met mijn familie
naar Soldaat van Oranje ging kwam ik naast een oudere man te zitten. In de pauze raakten we even aan de praat. We hadden het over hoe mooi de musical was. ‘En ik heb het allemaal meegemaakt’ zei hij. Op dat moment voelde ik het grote verschil tussen onze generaties maar ook juist een connectie door de musical. Het was een bijzonder moment die alleen zo’n mooie en heftige musical kan opwekken. Soldaat van Oranje is een musical die voor iedereen een andere waarde heeft maar voor iedereen is het een bijzondere musical.

Nina Visser
Oosterhout

Ik ben vandaag naar de musical geweest met school. Het was een hele indrukwekkende en mooie musical en ik vond het zo leuk dat ik het nog een keer zou willen zien. Anders zou ik het graag voor mijn zus en moeder gebruiken want mijn vader kon mee met school en zij hebben het dus nog niet gezien. Mijn zus en moeder willen het wel heel graag dus als ik dit win zou ik het aan hen geven. Deze musical zou door iedereen moeten worden gezien.

Aukje Rozendal
Schipborg

Geweldige musical en een hele ervaring om mee te maken met degene die je het meest dierbaar is. Zelf hebben we gelukkig de oorlog niet mee gemaakt maar de musical gaf een indruk hoe het voor een bepaalde groep mensen moet zijn geweest.

Conny Doomen
Almere

Mijn partner is zelf een ” soldaat van oranje”. Een aantal keer is hij reeds op uitzending geweest naar oorlogsgebieden. Voor zijn verjaardag heb ik hem kaartjes gegeven voor de musical SvO omdat ik vond dat hij als soldaat deze musical gezien moest hebben. De voorstelling was indrukwekkend en schetst een goed beeld van de werkelijkheid van de tweede wereldoorlog.
Nog steeds hebben we het over deze fantastische voorstelling.

Henk Hanenburg
Elst

In december 2013 ben ik na terugkomst van mijn uitzending door mijn familie blij verrast met een bezoek aan de musical. De film had ik al op de tv gezien en het zien van de musical vond ik heel bijzonder. Niet alleen is het verhaal heel bijzonder, voor mij geeft het ook een terugblik aan wat er toen gebeurd is en de gedachte dat het vele (jonge) levens heeft gekost. Herdenken heeft bij mij een bijzonder plekje en dat laat ik zien door met medeveteranen de Sunset March te lopen. Iedere avond bij zonsondergang gaan er op de niewe brug “De Oversteek” bij Nijmegen 48 paren lampen branden in het tempo van de langzame mars als eerbetoon aan de 48 Amerikanen die daar tijdens de oversteek op 20 september 1944 het leven hebben gelaten. Iedere avond loopt daar een veteraan met de lichten mee naar het monument aan de overzijde en brengt daar de militaire eregroet. We zijn begonnen met z’n vijven en inmiddels hebben al velen ons voorbeeld gevolgd. Kijk eens op www.sunsetmarch.nl

Femke Mens
Leiden

Samen met mijn oma, ouders, oom en tante ben ik afgelopen december bij Soldaat van Oranje geweest. Een emotionele dag, net een maand na het overlijden van mijn opa, die tijdens de tweede wereldoorlog ondergedoken zat in Friesland. Ook na de oorlog is mijn opa in contact gebleven met de familie waar hij de oorlogsjaren heeft doorgebracht. De ouders waren ook zijn Heit en Mêm, de kinderen zijn broers en zussen. Naast dat het verhaal zelf een enorme indruk maakte, was het vooral de gesprekken over mijn opa’s ervaringen in de oorlogsjaren die het bezoek extra memorabel maakten.

Henk Klaas Lopers
Smilde

Na een diensttijd van ruim 37 jaar bij Defensie zagen wij dit als een mooie afsluiting. Na diverse malen de film te hebben gezien op televisie wilde ik nu “De Musical” graag zien. We hebben er maanden naar toe geleefd. Uit overlevering van mijn ouders weet ik dat er een oom is gefusilleerd op de “Waalsdorpervlakte”, dat er familie in het verzet heeft gezeten. Dan is de dag daar. Vol verwachting zijn wij naar de hangaar gereden. Mooie ontvangst.
De indruk die ik heb opgedaan was enorm indrukwekkend. Menig traantje heb ik weggepinkt gedurende de voorstelling. Ik heb respect gekregen voor de mensen in die tijd die streden voor onze vrijheid en die daarbij ook het leven hebben gelaten.

Corrie Gerritsen
Ede

We zijn met onze getrouwde kinderen naar SvO geweest .Mijn ouders hebben onderduikers de oorlog door geholpen .Als opa en oma vonden wij het een goed moment, de kinderen mee te nemen naar de SvO, omdat de verhalen over de oorlog verteld en doorverteld moeten worden. Het was indrukwekkend hoe het verhaal van de SvO in de musical vertolkt werd.
We waren na afloop allemaal stil, hoewel we het verhaal al zo vaak gelezen en de film gezien hadden.Het wordt zo goed gespeeld, dat je echt geraakt werd! Proficiat spelers, het is een top prestatie ,die jullie leveren.
Onze kleinzoon is inmiddels al naar de SvO geweest en nu onze kleindochter naar de middelbare school gaat, vinden we het belangrijk dat zij de SvO ook gaat zien.

 Meer reacties worden geladen...