Menu
Home Tickets

Cast

Hofdame Tessa

Cathalijne de Sonnaville

Opleiding

Codarts Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam, Muziektheater.

Theater

Tijdens haar opleiding liep Cathalijne stage in de komedie Harrie en Twee Meesters van en met Jon van Eerd. In de zomer van 2015 was ze te zien in de musical The Sound Of Music van Stage Entertainment.

Overig

Sinds 2016 maakt Cathalijne deel uit van het muziektheater-duo De Miezemeisjes, waarmee ze muziektheatervoorstellingen maakt voor jong en oud.

“In 2012 bezocht ik Yad Vashem in Jeruzalem, het officiële monument van Israël voor het herdenken van de Joodse slachtoffers van de Holocaust. Ik was er stil van. Van jongs af aan had ik al veel geleerd en gehoord over de Tweede Wereldoorlog, maar daar op die plek kwam het binnen. Nadat ik Soldaat van Oranje – De Musical voor het eerst had gezien was ik ook stil. Overdonderd was ik door de muziek en het prachtige decor, maar ook gegrepen door het ontroerende verhaal. Een verhaal over jonge mensen, die keuzes moesten maken in tijden van oorlog. Wat zou ik gedaan hebben? Wat kan ik nú doen, zodat het hier nooit meer zover komt? Wat heb ik geluk dat ik in vrijheid en veiligheid mag leven. En dat ik nu elke avond het verhaal van Soldaat van Oranje mag vertellen. Een verhaal dat gehoord moet worden. Nog steeds.”