Menu
Home Tickets

Cast

Ensemble, understudy Charlotte

Danique Bol

Opleiding

Danique studeerde aan de Fontys Hogescholen voor de Kunsten, richting musicaltheater en won tijdens haar opleiding de Jacques de Leeuw Prijs

Theater

Danique liep stage in de musical Rubens en later in Pijnstillers de musical, naar het gelijknamige boek van Carry Slee. Tijdens haar opleiding was ze te zien in onder andere Company, Roest en Spring Awakening en studeerde ze af met haar eigen muziektheater voorstelling Zeevonk.

Overig

November 2019 zal Sofia als Juliëtte te zien zijn in de Vlaamse televisieserie De Twaalf. Een Eyeworks productie die uitgezonden wordt op de Vlaamse zender Één.

“Mijn opa vertelde mij over het schuilen tijdens het bombardement van Nijmegen, Joodse onderduikers in hun huis, vriendjes die van de één op de andere dag niet meer naar school kwamen en over zijn vader die voor een lange tijd krijgsgevangene was onder het regime van de Duitsers. De ene keer vertelde hij het als dagelijkse kost, de andere keer stonden de tranen en paniek in zijn ogen. De pijn is nog altijd voelbaar, alsof het in onze genen is geslopen. Dat wij in Nederland nu de vrijheid hebben hierover theater te maken, is een privilege. Soldaat van Oranje is een musical die ons leert over toen, maar geeft ook les in de tolerantie van nu.”