Menu
Home Tickets

Cast

Swing, understudy Erik, understudy Victor

Dirk van den Brand

Opleiding

Na het afronden van zijn opleiding bij Business school IVA Driebergen is Dirk zijn droom achterna gegaan. Hij ging Muziektheater studeren bij Codarts Rotterdam. Bij het Universal Voice Instituut van Alberto ter Doest heeft hij vervolgens de Master en de Teachers opleiding afgerond.

Theater

Vanaf 2018 speelt hij in het ensemble van Soldaat van Oranje – De Musical. Sinds 2019 is hij een van de zangers van The Dutch Tenors, door fans beschreven als ‘the next Il Divo’. Daarnaast spreekt Dirk ook audioboeken in voor Storytel.

“Spelen in Soldaat van Oranje – De Musical is een droom die uitkomt. Tijdens mijn studie bij Business school IVA Driebergen, zag ik de voorstelling voor het eerst en ik zal deze ervaring nooit vergeten. Soldaat van Oranje – De Musical weet het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zo dichtbij te brengen dat je jezelf afvraagt welke keuze jij zou hebben gemaakt in die tijd. Mijn beide opa’s hebben destijds in het verzet gezeten, maar of ik nu diezelfde keuze zou maken, dat weet ik niet. Na het zien van de voorstelling besloot ik in ieder geval dat ik mijn hart moest volgen en ben ik Muziektheater gaan studeren. Ik had nooit verwacht dat ik jaren later zelf het verhaal van Soldaat van Oranje zou mogen vertellen.”