Menu
Home Tickets

Cast

Hofdame Tessa

Dominique de Bont

Opleiding

Dominique studeerde in 2020 af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater, onder leiding van Anouk Beugels.

Theater

Dominique speelde de rol van Tiener Alison in de musical Fun Home, geproduceerd door OpusOne i.s.m. ITA. Voor deze rol ontving zij in januari 2020 de Musical Award voor Aanstormend Talent. Ook speelde ze in 2021 de rol van Evi in ZODIAC de musical, geproduceerd door Stichting Zodiac en zette zij het initiatief De Nieuwe Lichting op samen met Stichting Nanoek.

Film/Overig

Naast theater is Dominique ook werkzaam als stemactrice voor verschillende series en films van o.a. Disney en Netflix en speelt ze de rol van Alex in de gelijknamige korte film ALEX van LAB Film Productions.

“Nadat ik voor het eerst Soldaat van Oranje – De Musical bezocht dacht ik ‘hier wil ik ooit in spelen’. Ik was zo overdonderd door het spel, de muziek en natuurlijk het decor. Soldaat van Oranje beschikt over alle middelen om het verhaal van oorlog, verzet en vrijheid over te brengen op nieuwe generaties. Een verhaal dat nog steeds actueel is en wat verteld moet blijven worden. Ik ben heel dankbaar dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen!”