Menu
Home Tickets

Cast

Ensemble, understudy Erik, understudy Anton

Hayo de Kruijf

Opleiding

Toneelacademie Maastricht.

Theater

Tijdens zijn opleiding kreeg Hayo o.a. les van René Lobo, Bert Luppes en Sadettin Kirmiziyüz. In oktober 2015 was Hayo te zien in de voorstelling Baantjer Live 2. Johan Simons regisseerde in 2016 zijn afstudeervoorstelling Volksvernietiging of mijn lever is zinloos van Werner Schwab.

Film/Televisie

Hayo was te zien in diverse televisieseries waaronder Flikken Rotterdam, CMC, Meisje van Plezier, Judas en Drunk Histoy. Eind 2019 kun je Hayo zien met een bijrol in April, May, June de nieuwe speelfilm van Will Koopman.

Overig

Hij is zelf actief in het maken van korte films en is hij docent Camera Acteren op de MBO Theaterschool Rotterdam.

“Toen ik de voorstelling zag, moest ik mijzelf na afloop even de tijd geven om alles te laten indalen. Ik dacht dat ik veel had gezien, maar zoiets als dit zag ik nog nooit! De oneindige indrukken, de geur van verbrand kruit en het geluid van de Duitse laars zorgen ervoor dat je als publiek niet kan ontsnappen aan het gevoel van onderdrukking. Welke morele keuzes moet je maken als je je verzet tegen de onderdrukkers en je moet vechten voor je vrijheid? Wie zijn je echte vrienden en wie verliezen zichzelf in de strijd? Ik vind dat de voorstelling deze thema’s ontroerend mooi weet te verbeelden. Ik ben enorm trots deel uit te mogen maken van deze cast die het verhaal vertelt over één van de belangrijkste periodes uit onze Nederlandse geschiedenis.”