Menu
Home Tickets

Cast

Fred

Jelle de Jong

Opleiding

Acteursopleiding Toneelacademie Maastricht

Theater

Jelle speelde rollen in voorstellingen als Midzomernachtdroom, The Normal Heart, Lulu, Bouwmeester Solness en Vastgoed B.V. Afgelopen jaar vertolkte hij, te paard, de hoofdrol in het grootse muziektheaterspektakel De Stormruiter.

Film/Televisie

Het grote publiek heeft hem leren kennen door zijn rol als Robert in de hitserie Dokter Deen.
In de bioscoop was hij te zien in onder meer Michiel de Ruyter en Sneekweek. Hij speelde rollen in series als Moordvrouw, ‘t Spaanse Schaep en A’dam-E.V.A. Komend jaar zal hij te zien zijn in de films Alles Is Zoals Het Zou Moeten Zijn en De Brief voor Sinterklaas en is hij momenteel druk bezig met de opnames voor een nieuwe dramaserie voor NPO1.

Overig

Daarnaast is Jelle werkzaam als voice-over en nam hij het afgelopen jaar deel aan het programma Dance Dance Dance. Ook is hij inmiddels de trotse eigenaar van zijn eigen schimmelhengst Escarabajo, waarmee hij samen met Theatre Du Centaure in Marseille een Franse theatertournee aan het voorbereiden is

“SvO is met recht één van de beste voorstellingen ooit gemaakt. Nu ik tijdens de repetities zie met hoe veel liefde, precisie en bevlogenheid het volledige productieteam deze voorstelling en het belangwekkende onderwerp benadert, ben ik waanzinnig trots er een klein onderdeel van uit te mogen maken.”