Menu
Home Tickets

Cast

Ada

Lisse Knaapen

Opleiding

Lisse studeerde in 2015 Cum Laude af aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater, onder leiding van Anouk Beugels. Hierbij ontving zij een stipendium van Vrienden van Codarts.

Theater

Lisse was onder anderen te zien in de Voorstelling Wolfshuilen van Toneelgroep Maastricht, als Wendla in Spring Awakening en als Sky in Sky de Musical. Daarnaast speelde ze nog in Intouchables en nam ze liedjes op voor Het Klokhuis. Afgelopen seizoen was Lisse te zien in de solovoorstelling Emma Wil Leven.

“Ik moest zeggen dat ze ziels, ziels veel van je houdt.” Dit is de laatste zin van Ada. De hartverscheurende liefdes die ontstaan als alles op het spel staat, vind ik zo prachtig in deze voorstelling. De opofferingen, het uit elkaar gaan, de nieuwe ontmoetingen. Daar probeer ik me iets bij voor te stellen, maar echt weten kan ik niet. Dit is een tijd waarin je op safe kan spelen, keuzes kan afwegen, af kan wachten. Je intuïtie is niet altijd meer je eerste speler. Nu wordt er relativerend gezegd: “joh, er gaat niemand dood.” Dat is natuurlijk totaal anders als je in oorlog bent. Ik vind het super interessant dat in deze voorstelling zoveel verschillende keuzes worden belicht en met aandacht worden neergezet. Daarin vind ik het prachtig om me in de keuze van Ada te verdiepen. Ze gaat voor haar liefde. Dat is haar keuze, maar ze komt er gaandeweg ook achter dat het niet de juiste was. Is dat nog recht te zetten als je keuze zulke zware consequenties met zich mee draagt?”