Menu
Home Tickets

Cast

Bram

Mathijs Pater

Opleiding

Fontys Hogeschool voor de Kunsten, afstudeerrichting Dans. Kreeg o.a. acteertraining van Roeland Vos en René van Zinnicq Bergmann en volgde zanglessen bij o.a. Edward Hoepelman en Alberto ter Doest.

Theater

Mathijs was te zien in The Bodyguard als understudy Bodyguard. Daarvoor onder andere in Jersey Boys, Moeder ik wil bij de Revue, Aspects of Love en Miss Saigon. Hij was understudy Bert in Mary Poppins en understudy Joseph in de gelijknamige musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en speelde mee in Wat Zien Ik?!, Jeans 17 en Floddertje.

Televisie

Was een van de finalisten van Op Zoek Naar Joseph en speelde diverse gastrolletjes in o.a. De Zevende Hemel en Doris.

“Ik mag de rol van Bram spelen, wat mij betreft een van de mooiste rollen in het stuk en een enorme eer om te mogen doen. Als kleine jongen zag ik Soldaat van Oranje al op tv, toen was het al indrukwekkend en nu mag ik dat verhaal zelf vertellen. Het idee dat vele miljoenen mensen het leed door oorlogen hebben moeten doorstaan en nog altijd moeten, dat velen zijn gestorven en dat wij dit belangrijke verhaal mogen blijven vertellen en hopelijk mensen aan het denken kunnen zetten, dat motiveert mij enorm om elke voorstelling het beste van mezelf te geven. Het is juist in de huidige tijd belangrijk om ons te blijven realiseren dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En dat we ook vandaag de dag keuzes moeten maken die de toekomst van ons allen en onze kinderen zullen bepalen.”