Menu
Home Tickets

Cast

Swing, understudy Paul

Pepijn van Bokhoven

Opleiding

Fontys Hogeschool voor de Kunsten, Muziektheater. Het afgelopen jaar behaalde hij ook zijn Masterdiploma in deze richting.

Theater

Pepijn was tijdens zijn opleiding onder andere te zien als Bakker in Into the Woods en Tom Collins in Rent. Na zijn afstuderen in 2016 begon hij als Lead zanger bij AIDA Cruises. Daarna was hij te zien in Mozart! De Musical in Antwerpen en het afgelopen seizoen toerde hij als o.a. Graaf Stanislav door Nederland en België met Sprookjessprokkelaar – de musical.

“Van kinds af aan ben ik al gefascineerd door de Tweede Wereldoorlog. Ik verslond boeken en keek velen oorlogsfilms. Toen ik Soldaat van Oranje – De Musical voor het eerst zag was ik diep onder de indruk. De voorstelling is een complete ervaring. Maar toen ik de voorstelling voor de tweede keer zag, zat ik naast mijn oma. Zij vertelde me in het verleden al verhalen over de bombardementen in Eindhoven, de angst voor de vijand op straat, de schuilkelders. Ik zag wat de voorstelling met haar deed, hoe geschokt ze in haar stoel zat tijdens de scènes met bijvoorbeeld de bombardementen. Ik zag wat de voorstelling Soldaat van Oranje echt kan betekenen. Het geeft het publiek de kans om het verleden binnen te stappen. Een stimulans om te blijven vechten voor vrede.”