Menu
Home Tickets

Cast

Ensemble

Robin Hissink

Opleiding

Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater

Theater

Het afgelopen seizoen speelde Robin in Welterusten Kleine Beer van Theater Terra en speelde hij met de voorstelling Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou in Azië. Na de zomer werkte hij mee aan de voorstelling Kikker En De Vallende Ster als regieassistent, ook bij Theater Terra.

“Afgelopen Bevrijdingsdag was ik op het bevrijdingsfestival in Amsterdam waar er in een intieme setting elk half uur werd verteld over de Tweede Wereldoorlog door iemand die dit bewust heeft meegemaakt. Vooral bedoeld voor kinderen, maar daardoor des te meer interessant om bij te wonen. Omdat juist die generatie te ver verwijderd is om de verhalen van bijvoorbeeld opa’s of oma’s te horen. We moeten blijven vertellen dat het niet vanzelfsprekend is dat we allemaal als gelijke behandeld worden. Dat vrijheid iets is wat we moeten vieren en koesteren.”

“Bij Soldaat van Oranje – De Musical doen we iets vergelijkbaars maar in plaats van alleen te vertellen nemen we de toeschouwer voor een paar uur mee. Je kunt als toeschouwer meeleven met keuzes die in die tijd centraal stonden en dat vind ik het mooie van theater. Ik ben dan ook trots dat ik dit verhaal nog vele malen mag doorgeven aan de volgende generatie want wat er gebeurd is mag nooit vergeten worden.”