Menu
Home Tickets

Cast

Fred

Ruben Brinkman

Opleiding

Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie.

Theater

Debuteerde met een hoofdrol in Engeland als Vincent van Gogh in de West End hit Vincent in Brixton, van The National Theatre. Hij speelde in Wie is er bang voor Virginia Woolf? in de regie van Gerardjan Rijnders. In As You Like it van Het Nationaal Toneel en bij Het Zuidelijk Toneel o.a. in Halverwege Omgedraaid en Peer Gynt. Bij Nieuw West speelde hij in De Avond en bij Suburbia in Vijand van het Volk. Ruben was eerder te zien in de musicals Hij Gelooft in Mij en De Tweeling.

Film en Televisie

Speelde in de internationale speelfilm Manderlay van Lars von Trier. En o.a. in de films Sonny Boy en Feuten; Het Feestje. Naast gastrollen in series als Flikken Maastricht, Overspel en Heer & Meester was hij drie seizoenen te zien als Noordzij in Feuten van BNN. In Duitsland speelde hij o.a. in Der Amsterdam Krimi en in Soko Köln van het ZDF.

“Voor mij gaat het verhaal van Soldaat van Oranje – De Musical ook vooral over vriendschap. Over onvoorwaardelijke vriendschap en kameraadschap. Ga maar na: van welke vrienden kun je werkelijk op aan? Bij wie kun je terecht als je flink in de problemen zit? Wie kun je ècht vertrouwen? Voor wie sta jij altijd klaar? En wie zal je altijd steunen? – no matter what.”