Menu
Home Tickets

Cast

Ensemble, understudy Fred

Ruben de Goede

Opleiding

Toneelschool Arnhem (ArtEZ).

Theater

Ruben de Goede (1988) speelde eerder in Nieuw Geld (Peter de Baan) bij Bos Theaterproducties en De andere kant van de brug (Willibrord Keesen) bij Keesen&Co. Verder maakte hij met zijn klas de afstudeervoorstelling Allen Af (Nina Spijkers) en was hij te zien in Richard III (Joeri Vos) en In de Staat van Geluk (Jan Hulst en Kasper Tarenskeen) bij Toneelgroep Oostpool.

Film

Ruben speelde in de NFA-film Katinka’s laatste grap in regie van Casper Buijtendijk en Gevlucht uit de Hel in regie van Sander van Dijk.

Overig

Ruben doet stemmenwerk en voice-overs. Daarnaast ontwerpt hij samen met Laurens van Lottum designlampen voor hun bedrijf Stonestreet Arnhem, geeft spellessen op onder andere de opleiding Acteur van het Rijn IJssel College in Arnhem en werkt met zijn collega Lars Mak aan een nieuwe jeugdtheatervoorstelling.

“Een paar dagen voordat ik bij Soldaat van Oranje – De Musical als acteur begon, overleed mijn Oma. Ik herinner me haar verhalen over Nederland in oorlogstijd en vind het avond na avond heel bijzonder om zo’n belangrijk historisch verhaal met zoveel mensen te mogen delen.”