Menu
Home Tickets

Cast

Paul

Ruben Kuppens

Opleiding

Ruben behaalde in 2015 cum laude zijn Master in Musical Theatre aan Guildford School of Acting en studeerde in 2011 af aan Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.

Theater

Ruben was in Nederland te zien in onder andere On Your Feet! (Stage Entertainment), De Nieuwe IJstijd (Opus One), Voor je ’t weet (De Brug Musicaltheater) en naast Frank Sanders in The Rozettes (Tekstpierement). In Londen was hij te zien in de Off West End voorstellingen Princess Caraboo, Don’t Run, IF, Pandora en als Charlie Brown in Snoopy!.

Overig

Hij was leadzanger bij AIDA Cruises en vocalist bij onder andere Sam Bailey, The Jukebox Boys en AVRO’s Heerlijk Duurt Het Langst. Ruben is als stemacteur betrokken bij verschillende commercials en audioboeken.

“Nu de Wereldoorlogen langzaam verder wegschuiven op de tijdlijn, is het van groot belang dat we oorlogsverhalen aan nieuwe generaties blijven vertellen. Hoe zouden wij vandaag de dag handelen als we in een soortgelijke situatie terechtkomen? Door Soldaat van Oranje – De Musical blijven we ons, van acteur tot toeschouwer, bewust van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en de geschiedenis zich nooit mag herhalen.”