Menu
Home Tickets

Cast

Swing, understudy Paul

Ruben Kuppens

Opleiding

Guildford School of Acting (Engeland) en Frank Sanders’ Akademie voor Musicaltheater.

Theater

Ruben was afgelopen seizoen te zien in Stage Entertainment’s On Your Feet! (Swing, understudy Phil). Daarvoor was hij in Londen te zien in Princess Caraboo, Don’t Run, IF, Pandora en als Charlie Brown in Snoopy!. In Nederland speelde hij onder andere in De Nieuwe IJstijd (Olivier B. Bommel), Bij Nader Inzien Voor je ’t weet en naast Frank Sanders in The Rozettes.

Overig

Was leadzanger bij AIDA Cruises en vocalist bij onder andere Sam Bailey, The Jukebox Boys en AVRO’s Heerlijk Duurt Het Langst. Ruben is als voice-over betrokken bij verschillende commercials en audioboeken. Hij is medeoprichter van De Brug Musicaltheater.

“Nu de Wereldoorlogen langzaam verder wegschuiven op de tijdlijn, is het van groot belang dat we oorlogsverhalen aan nieuwe generaties blijven vertellen. Hoe zouden wij vandaag de dag handelen als we in een soortgelijke situatie terechtkomen? Door Soldaat van Oranje – De Musical blijven we ons, van acteur tot toeschouwer, bewust van het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en de geschiedenis zich nooit mag herhalen.”