Menu
Home Tickets

Cast

Anton

Thijs Miedema

Opleiding

De Acteerschool Rotterdam, Wolf’Qademy bij Terence Schreurs.

Theater

Thijs was o.a. te zien in In de Maneschijn van Tg Winterberg onder regie van Rob Vriens; Puin & Hoop van theater Walhalla onder regie van Ferdi Janssen en Schwalbe Zoekt Massa van theatercollectief Schwalbe. Bij het gezelschap Hond & Wolf speelde hij met twaalf Rotterdamse acteurs een vertolking van De Twaalf Gezworenen.

Film

Thijs werd in 2013 met de korte film Fancy That onder regie van Salvador Aguilar Estrada verkozen tot ‘Official Selection’ van het Icaro Filmfestival in Guatemala.

Overig

Thijs is schrijver en dichter. Hij stond al meerdere malen op Paginagroots van Derek Otte en trad op bij Woordnacht.

“Mijn oma vertelde dat ze haar vader één keer heeft zien huilen. Dat was toen Rotterdam gebombardeerd werd. Een verhaal dat me diep heeft geraakt. Net als de voorstelling Soldaat van Oranje. Het verhaal van een paar vrienden die met een grenzeloos opportunisme hebben gepoogd de vijand op de knieën te brengen, vind ik keer op keer indrukwekkend. Tegelijkertijd is het ook een waarschuwing. Want wat gebeurt er als haat voor de medemens zo sterk wordt dat het je opslokt? Iets dat we vandaag de dag weer zien gebeuren. Daarom is het zo belangrijk dat dit verhaal verteld wordt.”