Tickets

Script

Edwin de Vries

Edwin de Vries is schrijver, acteur en regisseur.

Schrijver

Edwin schreef onder meer scripts voor de films In de Schaduw van de Overwinning, Left Luggage, The Discovery of Heaven en Zomerhitte. Voor de televisie schreef hij de dramaserie Dokter Deen die immens populair is bij de kijkers en waarvan in 2016 het derde seizoen is uitgezonden. Zes van de tien nieuwe afleveringen heeft hij ook geregisseerd. Samen met Theu Boermans schrijft hij onder de werktitel Nieuw Amsterdam/Nieuw Nederlandt aan een nieuwe theatervoorstelling over de ontstaansgeschiedenis van New York, ook van NEW Productions.

Acteur

Als acteur is hij te zien geweest in televisieseries als De Vlaamsche Pot, Mijn Dochter en Ik en in S1ngle. In het theater was hij onder meer te zien in Scène’s uit een huwelijk, Wie is er bang voor Virginia Woolf? en De Pianist. De voorstelling ‘Westerbork serenade’ ging op 4 mei 2016 in première.

Prijzen

In 2002 ontving Edwin een Gouden Kalf voor The Discovery of Heaven in de categorie Beste Scenario en de Louis D’or voor de beste mannelijke hoofdrol in Wie is er bang voor Virginia Woolf?

“Het is heel bijzonder dat Soldaat van Oranje op deze locatie gespeeld wordt. Niet alleen vanwege de hangaar die tot theater verbouwd is. In deze omgeving is de Tweede Wereldoorlog ooit begonnen. In de meidagen van 1940 landden hier in de duinen de eerste Duitse parachutisten. Op vliegveld Valkenburg is zelfs de eerste persconferentie gehouden voor de opnames van de film Soldaat van Oranje. Verder zijn de film en de musical niet met elkaar te vergelijken. De musical is een vrije bewerking van het oorspronkelijke boek van Erik Hazelhoff Roelfzema.”

 

Overzicht