Tickets

V-monument

Wij hopen dat u net zo onder de indruk bent van de verhalen als wij.

Op 30 oktober 2015 bestond Soldaat van Oranje – De Musical vijf jaar. Die dag onthulden wij samen met de burgemeesters van Katwijk, Wassenaar en Noordwijk het prototype V-monument. Een grote transparante, driedimensionale V bedoeld om te vullen met herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog die niet vergeten mogen worden.

De oproep die we vervolgens via Anne-Wil Blankers op radio en tv deden, resulteerde in vele bijzondere voorwerpen met mooie, verdrietige, dappere, liefdevolle, onbaatzuchtige en nog veel meer verhalen. Een groot aantal van de voorwerpen werd door mijn collega’s persoonlijk opgehaald en elke keer kwamen ze nog meer onder de indruk van alle verhalen terug.

We hebben ons best gedaan om de voorwerpen voor de eeuwigheid vast te leggen in het (digitale) V-monument, tentoongesteld in de TheaterHangaar, met grote dank aan Anne-Rose Mater-Bantzinger die al die persoonlijke verhalen in woorden heeft weten te vangen. Zo hopen wij de oorlog van macro naar micro niveau te brengen, naar wie we zijn en waar we vandaan komen en dat het tot in het diepst van ons zijn resoneert: dit nooit meer. Nergens.

Wij danken alle mensen die niet alleen hun verhaal of dat van hun familie met
ons wilden delen, maar ook dat ze bereid zijn hele persoonlijke en dierbare voorwerpen aan het V-monument af te staan. Ter herinnering, om nooit te vergeten… en om voor altijd de geschiedenis door te vertellen…

Wij hopen dat u net zo onder indruk bent van de verhalen als wij.

Fred Boot

Producent Soldaat van Oranje – De Musical

Bekijk hier alle voorwerpen en lees alle bijbehorende verhalen.