Tickets

Regie

Theu Boermans

Theu Boermans is regisseur, acteur en auteur van theaterteksten en filmscenario’s. Daarnaast was hij oprichter en artistiek directeur van De Theatercompagnie. Ook was Theu artistiek directeur van het Nationale Toneel. Nu is hij regisseur bij onder andere Het Nationale Theater. Samen met Edwin de Vries schrijft hij onder de werktitel Nieuw Amsterdam/Nieuw Nederlandt aan een nieuwe theatervoorstelling over de ontstaansgeschiedenis van New York, ook van NEW Productions.

Regisseur

Voor het theater regisseerde Theu spraakmakende voorstellingen als Driekoningenavond, Hamlet, Gilgamesj, Midzomernachtsdroom, Faust, Een Meeuw, Ajax, De koopman van Venetië en Drie Zusters. Theu is tevens een bekroond film- en televisieregisseur. De Partizanen kreeg een Gouden Kalf voor het beste tv-drama en De Uitverkorene werd bekroond met een Prix d’Europe in dezelfde categorie. Hij bewerkte in 1994 het toneelstuk 1000 Rozen tot een film en won hiervoor een Gouden Kalf. Theu regisseert voor diverse buitenlandse theaters waaronder in Wenen, Basel en Gratz.

Acteur

Theu was als acteur onder meer te zien in de films Keetje Tipel, Spetters, De nieuwe moeder, Kracht, Zus & Zo en ‘t Vrije Schaep.

Prijzen

Theu Boermans is drager van de Prins Bernhard Cultuurprijs.

“Soldaat van Oranje is het verhaal van een vriendengroep die door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog uit elkaar geslagen wordt. We volgen hen, terwijl ze als gevolg van hun keuzes, hun eigen weg vervolgen. Ik heb het altijd een inspirerend verhaal gevonden, omdat men zich met de hoofdpersonen kan identificeren in hun worsteling met dilemma’s. De vraag komt als vanzelf bij mijzelf terug: Wat zou ik doen?”

 

Overzicht