Tickets

Karin Hazelhoff Roelfzema – Steensma

(Gloria) Karin Hazelhoff Roelfzema – Steensma

Geboren op 13 mei 1929 in New York City.

Karin Hazelhoff Roelfzema, geliefde echtgenote van wijlen (Siebren) Erik Hazelhoff Roelfzema (1917-2007), is donderdag 6 oktober 2022 op 93-jarige leeftijd in haar slaap overleden. Karin, bekend om haar schoonheid, gratie en warme persoonlijkheid, woonde meer dan 50 jaar in Hawaï. Daar was ze toegewijd aan verschillende goede doelen, waaronder als een van de oprichters van Ulu La’au, het Waimea Nature Park en een gulle vriend en beschermvrouwe van de kunsten. Karin had een carrière als interieurontwerper. The American Society of Interior Designers (ASID) stelde haar in staat haar vak overal in de Verenigde Staten uit te oefenen. Ze studeerde ook Fashion Design aan Cooper Union en ontwierp al op 20-jarige leeftijd kleding in New York City.

Als de vrouw van auteur Erik Hazelhoff Roelfzema was zij zijn redacteur en zijn historisch adviseur voor het boek, de film en de musical over zijn verzetsdaden in de Tweede Wereldoorlog onder de titel Soldaat van Oranje. De theatervoorstelling speelt vandaag nog steeds in Nederland en viert deze maand de 12e verjaardag. Karin was het enige kind van Karin Johansson uit Halmstad, Skåne, Zweden en Vader René Steensma uit Franeker, in Friesland, Nederland.

Karin laat haar dochter Karna Hazelhoff Roelfzema- Castellón, schoonzoon Maurice Castellón, kleindochter Meadow Melelani Hazelhoff Roelfzema en 2 achterkleinkinderen, Seibren Erik en Jake, achter.