Tickets

Twee jaar elke avond uitverkocht

Vandaag is het twee jaar geleden dat de eerste try out van Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld werd. Op 30 oktober ging de musical in première in aanwezigheid van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Sindsdien speelt de voorstelling zeven keer per week voor een uitverkochte zaal en zagen meer dan 750.000 Nederlanders de voorstelling. Dinsdag 30 oktober 2012 viert Soldaat van Oranje – De Musical samen met het publiek deze mijlpaal in de Nederlandse theatergeschiedenis met een extra feestelijke voorstelling in de TheaterHangaar op voormalig Vliegveld Valkenburg bij Leiden.

Producent Fred Boot: “Het voelt echt ongelooflijk dat we nu al twee jaar onze voorstelling voor een uitverkochte zaal mogen spelen. Het blijft elke dag weer geweldig om te zien hoe alle medewerkers van de productie en van ons theater met zoveel overgave onze bezoekers een bijzondere avond geven. Ik geloof dat de waarachtigheid van het verhaal, een cruciaal deel van onze vaderlandse geschiedenis en natuurlijk de beleving van de locatie en het theater het publiek keer op keer raakt.”

Producent Robin de Levita: “In een tijd waar theaterbezoek in Nederland zwaar onder druk staat, is met 2 jaar spelen voor een uitverkochte zaal, Soldaat van Oranje ontegenzeggelijk de meest succesvolle musical van het afgelopen decennium”.

Tien koninginnen
In de afgelopen twee jaar hebben tien actrices de rol van koningin Wilhelmina gespeeld in Soldaat van Oranje – De Musical. In oktober 2010 speelden Catherine ten Bruggencate en Anke van’t Hof de rol. Zij werden een half jaar later opgevolgd door Petra Laseur, Anne-Wil Blankers en Sylvia Poorta. Truus te Selle, Marisa van Eyle en Trudy de Jong wisselde daarna de rol af, opgevolgd door Myranda Jongeling. De tiende actrice, Betty Schuurman, speelde op 2 oktober haar première. Speciaal voor het tweejarig bestaan zijn de tien grandes dames van het Nederlandse toneel in het decor van de musical, Paleis Noordeinde, gefotografeerd door Patricia Steur (©Patricia Steur)

Op de foto van links naar rechts: Marisa van Eyle, Betty Schuurman, Truus te Selle, Anke van ’t Hof, Catherine ten Bruggencate, Anne-Wil Blankers, Sylvia Poorta, Myranda Jongeling, Petra Laseur en Trudy de Jong.