Tickets

Namen solisten NNO Soldaat van Oranje – Het Concert bekend

Angela Groothuizen, Charly Luske, Joost Marsman en Janneke Brakels zingen nummers uit de musical.

Dit najaar geeft Het Noord Nederlands Orkest in het kader van hun 150 jarig bestaan een jubileumconcert in samenwerking met Soldaat van Oranje – De Musical. Onder leiding van dirigent Gregory Charette brengt het 86-koppige orkest samen met vier solisten nummers uit de musical ten gehore. De solisten zijn Angela Groothuizen, Charly Luske, Joost Marsman (IsOokSchitterend) en Janneke Brakels (nieuw talent). Scenarioschrijver Edwin de Vries zal de nummers tijdens de concerten inleiden. Donderdag 8 november is de premiere en start van de tour in de Oosterpoort in Groningen.

Fred Boot: “Twee mijlpalen: Het Noord Nederlands Orkest bestaat honderdvijftig jaar en de musical Soldaat van Oranje speelt in oktober precies twee jaar in de Theaterhangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg. Reden voor ons en het oudste symfonieorkest van Nederland om de handen ineen te slaan.”

Het concert dat het Noord Nederlands Orkest i.s.m. Soldaat van Oranje produceert bestaat uit twee delen. Voor de pauze worden hoogtepunten gespeeld uit de filmmuziek die Rogier van Otterloo schreef voor Paul Verhoevens film ‘Soldaat van Oranje’ en uit de filmmuziek van ‘Schindler’s List’ van de hand van John Williams, huiscomponist van Steven Spielberg. Na de pauze is er een symfonische versie van nummers uit Soldaat van Oranje te horen. De muziek uit de musical is van de hand van de Amerikaanse componist Tom Harriman. Hij componeerde eveneens voor series als ‘The Sopranos’ en ‘The West Wing’. De muzikale productie van de concerten is in handen van Jan Tekstra, muzikaal supervisor bij Soldaat van Oranje – De Musical.

Angela Groothuizen vertolkt de nummers van koningin Wilhelmina en Joost Marsman die van Erik Hazelhoff Roelfzema. Charly Luske is de mannelijke tegenspeler die enkele vrienden van Erik zal spelen. Janneke Brakels, een nieuw talent uit Friesland, zingt de nummers van Charlotte. De optredens worden ondersteund met projecties van archiefmateriaal, die ook in de musical worden gebruikt. Zo ontstaat een unieke, muzikaal-theatrale avond.

Concertdata:

do 8 november
Groningen (premiere in Oosterpoort)

vr 9 november
Drachten

di 20 november
Stadskanaal

wo 21 november
Emmen

do 22 november
Meppel

vr 23 november
Sneek

Foto: Patricia Steur