Tickets

Soldaat van Oranje – De Musical langstlopende voorstelling ooit

Live in Ster-blok: viering nieuwe mijlpaal Soldaat van Oranje

Zaterdag 28 december is Soldaat van Oranje – De Musical met 1095 voorstellingen de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis. Dat record stond met 1094 voorstellingen op naam van The Phantom of the Opera. Zaterdagavond wordt deze mijlpaal op een bijzondere manier gevierd in de TheaterHangaar in Katwijk. Om 23:15 uur wordt er in het 6 minuten durende reclameblok van Ster op Nederland 1 live geschakeld naar de feestelijke gebeurtenissen die plaatsvinden na afloop van de 1095ste voorstelling.

Fred Boot: “Voor een voorstelling die een belangrijk deel uit onze vaderlandse geschiedenis vertelt, is het natuurlijk extra bijzonder om ook zelf een beetje geschiedenis te schrijven. Daar zijn we uiteraard heel erg trots op”.

Arian Buurman, directeur van Ster: “Een 6 minuten lang durend reclameblok is voor Ster natuurlijk aan de orde van de dag, maar een live reclameblok is uniek. Ster vindt het heel bijzonder om op deze onderscheidende manier mee te kunnen werken aan de te vieren mijlpaal voor deze langstlopende voorstelling ooit.”

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010, in aanwezigheid van onze toenmalige Koningin Beatrix, in première in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Sindsdien speelt de voorstelling zeven keer per week voor een uitverkochte zaal en zagen al meer dan 1,2 miljoen Nederlanders de musical.