Tickets

Oproep middelbare scholieren

Theater Na de Dam in Leidse Schouwburg | 4 mei – 21.00u

Ben jij een middelbare scholier? Soldaat van Oranje – De Musical vraagt jou in het kader van Theater Na de Dam een bijdrage te leveren aan de voorstelling Als wij niets doen… in de Leidse Schouwburg. Met bijvoorbeeld een lied, voordracht of een gedicht. Je kan je eigen (familie-)verhaal of gedachten vertellen over oorlog, vrede, het maken van keuzes in oorlogstijd, moed, vriendschap, vijandschap, opoffering. Uit alle inzendingen maakt de productie een keuze die onderdeel zal zijn van dit bijzondere programma op woensdag 4 mei – 21.00 uur.

Inzenden is mogelijk tot 3 april.

Theater Na de Dam

Op de avond van de nationale dodenherdenking op 4 mei om 21.00 uur zetten artiesten en theatermakers in heel Nederland zich in om deze dag nog meer betekenis te geven. Tijdens de zevende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan zestig voorstellingen die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog.

Als wij niets doen…

Onder de titel Als wij niets doen… brengen de castleden en het orkest van Soldaat van Oranje – De Musical een collage van gedichten en tekstfragmenten uit de Nederlandse literatuur waarin de Tweede Wereldoorlog en het maken van keuzes in oorlogstijd centraal staan. Vanaf 2014 wordt deze productie jaarlijks uitgevoerd in de Leidse Schouwburg. Ieder jaar wordt een vernieuwde versie gemaakt, uiteraard spelen en zingen de acteurs ook scenes en nummers uit Soldaat van Oranje – De Musical.

Kaartverkoop

Leidse Schouwburg 4 mei 21:00 uur – 21:45 uur
Kaarten 15,- euro