Tickets

Derde prijsuitreiking Fonds Soldaat van Oranje aan jonge initiatiefnemers

UTRECHT – Zondag 26 mei overhandigde Karin Hazelhoff Roelfzema, de weduwe van Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje, een bedrag van € 5.000,- aan Fanny Koerts van jongereninitiatief Jimmy’s en aan Conchita Lie van Stichting BOENG jongeren. De uitreiking vond plaats in het decor van de musical in de TheaterHangaar op vliegbasis Valkenburg. De prijs is afkomstig uit het Fonds Soldaat van Oranje. Dat fonds steunt initiatiefnemers die net als de verzetsstrijder eigenhandig een probleem in de samenleving te lijf gaan. Het is een zogenaamd Fonds op Naam bij het Oranje Fonds.

De producenten van Soldaat van Oranje – De Musical startten bij de lancering van de musical een Fonds op Naam bij het Oranje Fonds. “Met het Fonds Soldaat van Oranje willen we het gedachtegoed van Erik Hazelhoff Roelfzema voortzetten. Wij zijn dan ook verheugd deze beide dames te kunnen steunen bij hun inzet voor een betere samenleving”, aldus Fred Boot, producent. “Bovendien zijn we ontzettend trots dat we in samenwerking met het Oranje Fonds deze prijs voor het derde opeenvolgende jaar kunnen uitreiken.”

Jimmy’s is een nieuw concept voor jongerencentra, waarbij jongeren zelf worden ingezet om hun leeftijdsgenoten te helpen. Het initiatief, drie jaar geleden door onder andere Fanny Koerts begonnen, is inmiddels actief in diverse Groningse gemeenten en heeft ver gevorderde plannen om ook in andere provincies te starten. Stichting BOENG jongeren ontwikkelt initiatieven met en voor jongeren, zoals bijvoorbeeld Story Tellers. Hier gaan jonge vaders van Caribische afkomst met een reizende tentoonstelling door het land om met andere jongeren te spreken over zaken die voor hen belangrijk zijn. Conchita Lie was in 2007 mede-oprichter.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar ondersteunt het zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting van het Oranje Fonds beschermpaar.

Mensen die het Fonds Soldaat van Oranje willen steunen, kunnen dit doen door een bedrag over te maken op bankrekeningnummer 888 444 t.n.v. Oranje Fonds te Utrecht, onder vermelding van ‘Fonds Soldaat van Oranje’.