Tickets

Vanavond live in het Sterblok gepresenteerd door Noraly Beyer, 23:15 uur Ned 1

De langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis

Vanavond, zaterdag 28 december, viert Soldaat van Oranje – De Musical het feit dat ze op oudjaarsdag met 1095 voorstellingen de langstlopende voorstelling uit de Nederlandse theatergeschiedenis wordt. Dat record stond met 1094 voorstellingen op naam van The Phantom of the Opera.

Oorspronkelijk zou de musical, die al drie jaar onafgebroken speelt in de TheaterHangaar in Katwijk, vanavond ook daadwerkelijk het record vestigen. Door de storm van afgelopen week zijn er echter op dinsdag 24 december twee voorstellingen uitgevallen.

De mijlpaal, die nu dus bij de matinee op dinsdag 31 december 2013 wordt behaald, wordt vanavond op een bijzondere manier gevierd in de TheaterHangaar in Katwijk. Die avond wordt met het publiek, medewerkers en talloze collega’s uit het theatervak geproost op deze indrukwekkende mijlpaal. Om 23:15 uur wordt er in het 6 minuten durende reclameblok van Ster op Nederland 1 live geschakeld naar de feestelijke gebeurtenissen die plaatsvinden na afloop van de voorstelling. De live-uitzending wordt gepresenteerd door Noraly Beyer.

Producent Fred Boot: “Voor een voorstelling die een belangrijk deel uit onze vaderlandse geschiedenis vertelt, is het natuurlijk extra bijzonder om ook zelf een beetje geschiedenis te schrijven. Daar zijn we uiteraard heel erg trots op”.

Soldaat van Oranje – De Musical ging op 30 oktober 2010, in aanwezigheid van onze toenmalige Koningin Beatrix, in première in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. Sindsdien speelt de voorstelling zeven keer per week voor een uitverkochte zaal en zagen al meer dan 1,2 miljoen Nederlanders de musical.

Meld je aan op onze Facebook-eventpagina. Mis het niet en kijk vanavond om 23:15 uur naar de live-uitzending op Nederland 1!