Tickets

Tentoonstelling

‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?”

In de foyer van de TheaterHangaar is de tentoonstelling ‘Morgen is vandaag. Kun jij kiezen in oorlogstijd?’ te zien. Een deel van de foyer van het theater is ingericht als expositieruimte en geeft achtergrondinformatie over de Tweede Wereldoorlog. Tijdens het bezoek aan de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgedaagd om na te denken over keuzes in oorlogstijd.

De bezoeker krijgt op een dertien meter lange wand informatie over Engelandvaarders. Wie waren deze mannen en vrouwen, wat waren hun achtergronden en wat motiveerde hen? Langs welke routes ontsnapten zij uit het bezette Nederland? En welke verhalen vertelden zij over Nederland? Daarnaast zijn in een aantal kasten persoonlijke verhalen uit bezet Nederland te zien en te beluisteren. Bij elke kast wordt de vraag gesteld, welke keuze de bezoeker zou maken onder druk van de oorlog.

De tentoonstelling is voorafgaande aan de voorstelling toegankelijk voor alle bezoekers, maar richt zich ook op leerlingen van het voortgezet onderwijs, die de musical kunnen bezoeken in het kader van ondermeer CKV, geschiedenis en Nederlands. Speciaal voor hen is er een begeleidende tentoonstellingswijzer met opdrachten gemaakt, die gratis is te vinden bij de ingang van de tentoonstelling.

De tentoonstelling is ontwikkeld door Karin Kievit en Peggy Osinga.