Tickets

Cast XXV begonnen aan repetities

Sinds deze week repeteert onze vijfentwintigste cast onder leiding van resident director Kevin Schoonderbeek in de TheaterHangaar. Op vrijdag 16 februari – in ons veertiende speeljaar – is de eerste voorstelling van deze ‘zilveren’ cast, orkest en crew te zien. Het verhaal van de voorstelling is altijd hetzelfde gebleven, maar elke acteur geeft een eigen interpretatie aan een rol. Dat maakt de voorstelling met elke nieuwe cast net even anders, heeft een eigen dynamiek en is op die manier weer uniek. Veel van onze bezoekers komen terug, beleven de voorstelling dus telkens op een iets andere manier. Vaak ook vanaf een andere plek in de draaiende zaal en/of in een ander gezelschap, dat geeft ook nieuwe indrukken.

Van eerste audities tot cast XXV 
De eerste, van de aanvankelijk eenendertig auditiedagen, was in de zomer van 2009 waar in totaal 1000 acteurs voor de dertig rollen langskwamen. Matteo van der Grijn speelde als eerste de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema waarna vierentwintig acteurs volgden. De voorstelling kent inmiddels vele ongeëvenaarde mijlpalen, waaronder deze vijfentwintigste cast. Sinds het begin in oktober 2010 konden wij regelmatig speelperiodes toevoegen. Na een jaar volgden nieuwe audities vanwege de eerste (gedeeltelijke) castwissel. Daarna zijn er elk half jaar kleinere of grotere castwissels en keren ook regelmatig acteurs terug. Een fenomeen dat op Broadway en WestEnd bekend is, maar Nederland nog niet eerder kende.

In totaal hebben tot nu toe al meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld. Vanaf vrijdag 16 februari – de 3.425e voorstelling – zijn er vijfentwintig acteurs die de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema spe(e)l(d)en en achttien acteurs in de rol van koningin Wilhelmina. Acteur Johnny Barendsen speelde in de meeste voorstellingen, meer dan 1600.

Voor informatie ga naar: soldaatvanoranje.nl/cast25