Tickets

Soldaat van Oranje – De Musical viert 3.500ste voorstelling met scholieren!

Op 15 mei vierde Soldaat van Oranje – De Musical zijn 3.500ste voorstelling, volgens traditie met de bekende mok met friet, na afloop van zowel de matinee- als de avondvoorstelling. Bij de matinee voorstelling waren middelbare scholieren aanwezig die gewerkt hebben met het nieuwe lesconceptSamen sterk voor vrijheid – toen en nu, dat onlangs in samenwerking met hulporganisatie War Child is ontwikkeld.

Het lespakket hebben we als heel zinvol ervaren. Het verbindt het heden met het verleden zodat leerlingen beter begrijpen wat oorlog betekent.” – Marianne Buring, Stedelijk Gymnasium Leiden.

Sinds de allereerste voorstelling is het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden aan meer dan 3,6 miljoen bezoekers van alle generaties verteld. Oudere generaties dachten vaak aan eigen verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en jongere generaties hadden vragen naar aanleiding van het oorlogsverhaal. Zo houden we met elkaar een belangrijk deel van onze geschiedenis levend.  

Fotografie: Samuel van Leeuwen

Op de foto leerlingen van Stedelijk Gymnasium Leiden (locatie Socrates) die al met met het nieuwe lespakket gewerkt hebben. Na afloop van de matineevoorstelling gingen zij in het decor van de voorstelling op de foto samen met de acteurs van cast XXV en vrienden van War Child.

Bekijk hier alle informatie over het lespakket.