Tickets

 

Lespakket voor middelbare scholen

Samen sterk voor vrijheid, toen en nu

Laat jouw leerlingen stilstaan bij de gevolgen van oorlog – toen en nu. Samen met War Child ontwikkelden wij een totaalpakket dat jou compleet ontzorgt. Met interactieve lessen die als één geheel of afzonderlijk van elkaar gegeven kunnen worden. Inclusief een bezoek aan de musical en het kosteloos te bestellen ‘Sporten voor War Child’-sponsorlooppakket. Sla een brug tussen het heden en verleden en maak samen met jouw leerlingen het verschil voor kinderen in oorlog!

 

Vakoverstijgend lespakket

Het lespakket:

  • past bij de vakken mens & maatschappij, maatschappijleer, burgerschap, geschiedenis, mentorlessen, CKV en Nederlands
  • kan vakoverstijgend worden ingezet en raakt aan meerdere kerndoelen
  • is geschikt om meerdere lessen mee vorm te geven
  • is zoveel mogelijk ingestoken op zelfstandige verwerking
  • is geschikt voor het gehele VO
  • bevat een docentenhandleiding inclusief gespreksvragen en suggesties om te verdiepen of te vereenvoudigen
  • bevat het kosteloos te bestellen Sporten voor War Child sponsorlooppakket

Het lespakket bestaat uit twee modules:

  • Het verleden: de Tweede Wereldoorlog en de impact op. Inclusief bezoek aan Soldaat van Oranje – De Musical
  • Het heden: Oorlogen nu en de impact hiervan op kinderen & jongeren. Inclusief het werk van War Child en initiëren van een eigen (sportieve) fondsenwervende actie.

Het lespakket is mede ontwikkeld door Patsboem.

Bezoek de voorstelling met uw school

Het is voor scholen mogelijk om op diverse woensdagmiddagen de voorstelling te bezoeken tegen het educatietarief van € 25,-.  Mocht u geïnteresseerd zijn, graag mailen naar [email protected] of aanmelden via onderstaande button.

 

25 april voorstelling voor War Child

Op donderavond 25 april speelde cast XXV van Soldaat van Oranje – De Musical een voorstelling speciaal voor War Child met vooraf een bijzondere inleiding door ondermeer actrice en presentatrice Britt Scholte en de Afghaanse dichteres Bahara Hamidy. Van elk verkocht kaartje kwam de helft ten goede aan de hulporganisatie.

 

Britt Scholte en Bahara Hamidy

Voorafgaand aan de voorstelling werd een bijzondere inleiding gegeven door ondermeer actrice en presentatrice Britt Scholte, de Afghaanse Bahara Hamidy en de directeur van War Child Ernst Suur.

 

War Child x Soldaat van Oranje – De Musical

War Child en Soldaat van Oranje – De Musical verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die nu helaas gaande zijn in de wereld. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in  oorlog en de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen ze aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen te steunen die nu in oorlogssituaties zitten.

 Nieuw lesconcept middelbare scholen
Soldaat van Oranje en War Child lanceren een lesconcept voor middelbare scholen. Ernst Suur vertelt: “Gezamenlijk vragen we aandacht voor de gevolgen van oorlog op een leven én roepen we op om kinderen in oorlog nú te steunen. Op een inspirerende manier hopen we bij leerlingen bewustwording te creëren en hen aan te moedigen om zelf ook iets bij te dragen voor leeftijdsgenoten die nu opgroeien in oorlog. Want als wij niets doen, wie dan?”

Het lesconcept kan vakoverstijgend ingezet worden en bestaat uit meerdere modules, waaronder een bezoek aan de theatervoorstelling. Het ontzorgt docenten en is van toegevoegde waarde voor het curriculum, bijvoorbeeld voor Nederlands, Burgerschap, CKV, Geschiedenis en Mens&Maatschappij.

Ernst Suur, directeur van War Child zei eerder over de samenwerking: “Wij doen er alles aan om kinderen in oorlog te helpen met het verwerken van traumatische ervaringen. Zodat ze dit niet de rest van hun leven meedragen of doorgeven aan een volgende generatie. Met methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren, helpen we kinderen los te komen van de oorlog. We stimuleren hun veerkracht zodat ze kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje – De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten.”

Producent Fred Boot: “We hebben vanaf het begin in 2010 een missie om een belangrijk deel van onze geschiedenis aan nieuwe generaties door te geven. Hoe vertellen we de verhalen van onze ouders, grootouders aan onze kinderen zodat ze weten waar we als familie vandaan komen? Precies daar hebben War Child en Soldaat van Oranje – De Musical elkaar gevonden.

De missie van War Child is om de oorlog uit een kind te halen. Ook steunt War Child de hele familie. Zo kunnen ze samen traumatische ervaringen bespreken en verwerken.

Soldaat van Oranje hoopt iedereen – en vooral jongeren – op een toegankelijke manier te bereiken met het verhaal over ‘keuzes maken’. Zodat de verhalen van de Tweede Wereldoorlog worden besproken en onze vrijheid meer betekenis krijgt. Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

Kan je op 25 april niet bij de voorstelling aanwezig zijn en wil je War Child toch steunen? Dan kan je dat direct bij War Child doen door te doneren via: steun.warchild.nl/soldaat-van-oranje