Tickets

Donderdag 25 april spelen we voor War Child

 

Kaarten nu in verkoop

Op donderdagavond 25 april speelt onze cast XXV – als eerste stap in de eind oktober aangekondigde samenwerking – de voorstelling voor War Child. De kaarten zijn nu in de verkoop. Van elk verkocht kaartje komt de helft ten goede aan War Child.

BOEK NU

 

War Child x Soldaat van Oranje – De Musical

War Child en Soldaat van Oranje – De Musical zijn een impactvolle samenwerking aangegaan en verbinden het verhaal van de Tweede Wereldoorlog met de vele oorlogen die helaas nog altijd plaatsvinden. De organisatie die zich al jaren inzet voor mentale steun aan kinderen in oorlog én de voorstelling over een groep vrienden die een keuze moest maken onder de druk van de oorlog, bundelen hun krachten. Gezamenlijk vragen wij aandacht voor de gevolgen van oorlog op je leven en roepen op om kinderen in oorlog nú te steunen.

De samenwerking wordt momenteel ook verder uitgewerkt op educatief vlak middels de ontwikkeling van nieuw lesmateriaal voor middelbare scholieren. Alles in het teken van bewustwording bij jongeren van de gevolgen van oorlog en ondersteuning van kinderen in oorlog.

Ernst Suur, directeur van War Child zei eerder over de samenwerking: “Wij doen er alles aan om kinderen in oorlog te helpen met het verwerken van traumatische ervaringen. Zodat ze dit niet de rest van hun leven meedragen of doorgeven aan een volgende generatie. Met methoden die psychosociale steun, bescherming en onderwijs combineren, helpen we kinderen los te komen van de oorlog. We stimuleren hun veerkracht zodat ze kunnen bouwen aan een vreedzame toekomst. De samenwerking tussen War Child en Soldaat van Oranje – De Musical verbindt het verleden met het heden. Er is nog steeds oorlog in heel veel landen. Vrijheid is nog steeds niet vanzelfsprekend, dat moeten we niet vergeten.”

Producent Fred Boot: “We hebben vanaf het begin in 2010 een missie om een belangrijk deel van onze geschiedenis aan nieuwe generaties door te geven. Hoe vertellen we de verhalen van onze ouders, grootouders aan onze kinderen zodat ze weten waar we als familie vandaan komen? Precies daar hebben War Child en Soldaat van Oranje – De Musical elkaar gevonden.

De missie van War Child is om de oorlog uit een kind te halen. Ook steunt War Child de hele familie. Zo kunnen ze samen traumatische ervaringen bespreken en verwerken.

Soldaat van Oranje hoopt iedereen – en vooral jongeren – op een toegankelijke manier te bereiken met het verhaal over ‘keuzes maken’. Zodat de verhalen van de Tweede Wereldoorlog worden besproken en onze vrijheid meer betekenis krijgt. Wij hopen met onze inmiddels grote achterban van 3,5 miljoen bezoekers een bijdrage te leveren aan de missie van War Child.”

Kan je op 25 april niet bij de voorstelling aanwezig zijn en wil je War Child toch steunen? Dan kan je dat direct bij War Child doen door te doneren via: steun.warchild.nl/soldaat-van-oranje