Tickets

75 jaar vrijheid

Wat betekent vrijheid voor jou?
#vrijheidbetekentvoormij

Sinds 31 augustus 2019 viert Nederland 75 jaar vrijheid, daarom vroegen wij ons publiek een video, tekst of foto te maken waarin zij vertellen of uitbeelden wat vrijheid voor hen betekent. Bekijk hieronder alle inzendingen.

Bekijk hieronder de oproep van een paar goede bekenden van onze voorstelling, waaronder Engelandvaarder Eddy Jonker, donateur V-monument Dickie van den Berg en actrice Willemien Dijkstra. Eerder deelde een aantal acteurs uit de voorgaande en huidige cast al een video: Edwin de Vries, Henriëtte Tol, Thomas Cammaert, Roel Dirven, Peter Tuinman, Anne Lamsvelt, Oren Schrijver en ook van dochter Karna Hazelhoff Roelfzema. Deze kan je terugkijken onderaan deze pagina bij inzendingen.

75 jaar Vrijheid

Producent Fred Boot: “We willen op een bijzondere manier stilstaan bij het feit dat Nederland 75 jaar vrijheid viert. En dat Soldaat van Oranje – De Musical al negen jaar de herinnering levend houdt en de geschiedenis doorvertelt is voor ons ook een moment daar juist nu bij stil te staan. Daarom leek het ons mooi om het publiek te laten vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Twintig seconden lijkt heel kort voor dit belangrijke thema, maar het dwingt je ook na te denken om in een korte, krachtige formulering uit te drukken waarom vrijheid niet vanzelfsprekend is.”

5 mei-concert gaat niet door vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus

Cast Soldaat van Oranje – De Musical treedt op tijdens 5 mei-concert

Simone Kleinsma, Giovanca, Roel van Velzen, Kris Kross Amsterdam, Maria Fiselier, Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical treden op tijdens het 5 mei-concert

Het Metropole Orkest, Simone Kleinsma, Giovanca, Roel van Velzen, mezzosopraan Maria Fiselier, violiste Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical treden op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. In dit bijzondere lustrumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert sluiten zij samen met Ambassadeur van de Vrijheid dj-trio Kris Kross Amsterdam, ISH Dance Collective en Junior Dance Company Bevrijdingsdag 2020 feestelijk af.

Lees meer

Inzendingen

Bekijk hieronder alle inzendingen. Vind je een inzending mooi? Klik dan op “like” bij de betreffende video. Via de deel-knoppen is het mogelijk om de link naar de video te delen met anderen.