Tickets

Cast 25

 

Dirk van den Brand en Jonathan Demoor spelen rol Erik Hazelhoff Roelfzema

De vijfentwintigste cast van Soldaat van Oranje – De Musical speelt, na repetities onder leiding van resident director Kevin Schoonderbeek, vanaf 16 februari de voorstelling in de TheaterHangaar op voormalig vliegveld Valkenburg in Katwijk. In het veertiende speeljaar van de theaterproductie over verzetsstrijder Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn studievrienden is onze ‘zilveren’ cast, orkest en crew te zien. Bekijk hier de eerste repetitiebeelden.

Schoonderbeek: “Het verhaal van de voorstelling is altijd hetzelfde gebleven, maar elke acteur geeft een eigen interpretatie aan een rol. Dat maakt de voorstelling met elke nieuwe cast net even anders, heeft een eigen dynamiek en is op die manier weer uniek. Veel bezoekers komen terug, beleven de voorstelling dus telkens op een iets andere manier. Vaak ook vanaf een andere plek in de draaiende zaal en/of in een ander gezelschap, dat kan ook nieuwe indrukken geven.”

Nieuwe cast zien?

Boek nu je tickets

Datum

Beschikbaar
Beperkt beschikbaar
Laatste tickets
Uitverkocht


Loading…

Van eerste audities tot cast XXV

De eerste, van de aanvankelijk eenendertig auditiedagen, was in de zomer van 2009 waar in totaal 1000 acteurs voor de dertig rollen langskwamen. Matteo van der Grijn speelde als eerste de hoofdrol van Erik Hazelhoff Roelfzema waarna vierentwintig acteurs volgden. De voorstelling kent inmiddels vele ongeëvenaarde mijlpalen, waaronder deze vijfentwintigste cast. Sinds het begin in oktober 2010 werden regelmatig speelperiodes toegevoegd. Na een jaar volgden nieuwe audities vanwege de eerste (gedeeltelijke) castwissel. Naarmate de voorstelling langer te zien is, zijn daarna elk half jaar kleinere of grotere castwissels en keren ook regelmatig acteurs terug. Een fenomeen dat op Broadway en WestEnd bekend is, maar Nederland nog niet eerder kende. De perfecte samenstelling van de cast blijft elke keer een uitdaging en draagt in hoge mate bij aan de constante kwaliteit van de voorstelling.

In totaal hebben tot nu toe al meer dan 200 acteurs in Soldaat van Oranje – De Musical gespeeld. Vanaf vrijdag 16 februari – de 3.425e voorstelling – zijn er vijfentwintig acteurs die de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema spe(e)l(d)en en achttien acteurs in de rol  van koningin Wilhelmina. Acteur Johnny Barendsen speelde in de meeste voorstellingen, meer dan 1600.

Bij elke castwissel wordt er traditiegetrouw een V-foto gemaakt. Bekijk ze hier allemaal terug. De V-foto van cast 25 zie je hier natuurlijk ook!