Tickets

Kostuumontwerp

Catherine Cuykens

Opleiding

Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen.

Theater

Na werkervaring bij toneelgezelschappen in Antwerpen, Brussel en Gent vertrok Catherine naar Nederland en werkte daar voor Toneelgroep Amsterdam en het Noord Nederlands Toneel. Van 1992 tot 2009 was zij vaste kostuumontwerpster bij De Trust/De Theatercompagnie en werkte daar aan voorstellingen als Faust, De Kersentuin, Hamlet, De Meeuw en Gilgamesj. Daarnaast werkt Catherine voor Het Zuidelijk Toneel, Het Nationale Toneel voor o.a. Drie Zusters, Madame Rosa, As you like it en voor de theaterproductie Anne.

Film

Catherine assisteerde bij het ontwerp van de kostuums voor de films Karakter, De Bospartizanen, Op Afbetaling, Filmpje en Kaas.

“Ik ben gevraagd door de regisseur Theu Boermans met wie ik al 25 jaar samenwerk. Mijn eerste gedachte was toch: ‘Moeten we hier echt een musical van maken?’. Inmiddels weet ik dat het wel kan. Ik denk dat het verhaal actueel blijft, vanwege het thema ‘keuzes maken’. Alle personages kiezen een weg, sommigen blijken zielsverwanten, anderen verraders en nog anderen slachtoffers.”

 

Overzicht