Tickets

Producent

Fred Boot

Fred Boot (Groningen, 1965) studeerde Communicatiekunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij werkte vanaf 1991 voor Joop van den Ende Theaterproducties, waar hij de publiciteit en marketing verzorgde voor onder andere meer dan twintig musicals (The Phantom of the Opera, Miss Saigon, Cyrano – De Musical, West Side Story), vijftien toneelstukken (Hoog Tijd, Koningin Moeder, Duet, The Sunshine Boys, Torch Song Trilogy) en een groot aantal revues, shows, cabaretvoorstellingen en buitenlandse producties. Ook verzorgde hij de corporate communicatie voor Stage Holding en was hij verantwoordelijk voor de PR van de buitenlandse (co-)producties, waaronder The Phantom of the Opera, Cats en Les Misérables in België, The Who’s Tommy in Londen, en onder andere voor Cyrano, Victor Victoria, Titanic en Footloose in New York. In die hoedanigheid werkte hij uiteraard al veel en nauw samen met Robin de Levita.

In 1999 begon hij met Daniel Koefoed het managementbureau Montecatini Talent Agency. Vanuit dat bedrijf was hij ook productioneel en/of als marketing en PR verantwoordelijke betrokken bij onder andere de film Wilde Mossels en de voorstellingen Love me just a little bit more, Rocky over the rainbow, La Vie Parisienne en A Tribute to the Blues Brothers. Met Stichting De Praktijk produceerde hij het toneelstuk Hurly Burly. Eind 2003 begon hij met de voorbereidingen voor Soldaat van Oranje – De Musical die op 30 oktober 2010 in première ging.

Fred Boot is producent van NEW Productions, dat hij met Amerborgh Nederland heeft opgericht. In 2010 heeft NEW Productions in samenwerking met Mark van Ierssel ook de theatervoorstelling Het Mooiste van Sesamstraat naar de theaters gebracht. Onder de werktitel Nieuw Amsterdam – De Musical werkt Fred Boot momenteel samen met onder
anderen Edwin de Vries en Theu Boermans aan de musicalbewerking van het boek Island at the Center of the World van de Amerikaanse auteur en historicus Russell Shorto. In april 2019 maakte hij bekend dat Soldier of Orange – The Musical in 2020 in Londen gaat spelen. Door Covid is dit er helaas nog niet van gekomen.

Fred Boot won de ID Award tijdens de Big improvement Day 2012. Bij de Musical Awards ontving hij samen met Alex Mulder en Robin de Levita in 2013 de Speciale Theater Award, in 2015 de Eventim Publieksprijs Beste Musical, in 2016 de AD Publieksprijs Beste Musical, in 2020 de Musical Award voor Unieke Prestatie (uit handen van mr. Pieter van Vollenhoven) en in 2021 de Musical Award voor Favoriete Nederlandse Musical Aller Tijden (uit handen van toenmalig minister Van Engelshoven).

Hij is vice-voorzitter van het bestuur van de VVTP, lid van de Raad van Toezicht van het nieuwe M-Lab en ambassadeur voor Theater Na de Dam. Ook is hij bestuurslid van Stichting Buitengewoon Klassiek. Fred Boot nam het initiatief tot het oprichten van Stichting Educatieve Theaterprojecten. Sinds 2021 is hij voorzitter van Stichting De Theaterdagen (Nederlands Theater Festival en het Amsterdam Fringe Festival).

Hij was bestuurslid van de Stichting Musical Awards, van het M-Lab, Stichting Dronken Mensen, Stichting Indië Monologen en van het Compagnietheater. Ook was hij adviseur Theater (lid van de monitor- en beoordelingscommissie) van de Raad voor Cultuur, was voorzitter van de Raad van Toezicht van het locatietheaterproject van Johanna ter Steege: Hanna van Hendrik en was jurylid van de Theaterfotografieprijs, onderdeel van het Theater Festival.

In 2018 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Overzicht