Tickets

Het nummer Morgen is Vandaag in onze voorstelling weerspiegelt dat het handelen in het heden, direct invloed heeft op de toekomst. De titel benadrukt het belang van het maken van (moedige) keuzes en het nemen van verantwoordelijkheid op het moment zelf. In de wetenschap dat de ‘morgen’ die we wensen, vorm krijgt door de daden van vandaag.

Ons lied roept op tot actie en herinnert ons allen er aan dat elke dag een kans is om geschiedenis te schrijven en/of onze geschiedenis door te geven aan nieuwe generaties.

Soldaat van Oranje – De Musical gaat over vriendschap, keuzes maken en strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid en is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van onze grote verzetsstrijders Erik Hazelhoff Roelfzema.

Generatie- en gezinsaanbod

In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot-)ouders aan (klein-)kinderen. Door ouderen aan jongeren.

Soldaat van Oranje – De Musical geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

Ga samen met familie of vrienden naar Soldaat van Oranje – De Musical en geef de geschiedenis door!

Optreden cast op 5 mei concert met Emma Kok

Als feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag vond op 5 mei 2024 het Concert op de Amstel plaats. Onze cast trad samen met Emma Kok op met de nummers Als wij niets doen / Morgen is Vandaag. De Nationale Viering van de Bevrijding was in aanwezigheid van de koning, de koningin en de minister-president.

Kijk hier het optreden terug

 

Kijk hieronder naar de repetitie met Emma Kok

In aanloop naar de herdenking en viering van 4 en 5 mei 2024 zijn er mooie, bijzondere en belangrijke momenten die wij graag met jullie delen, hieronder een kort overzicht/agenda:

di 23 april – Literatuurmuseum – overdracht literaire archief van Erik Hazelhoff Roelfzema aan Literatuurmuseum Den Haag (Nu.nlparool.nltrouw.nlnieuwsuur.nlAD.nl)

wo 24 april – Musical Awards Gala – Publieksprijs – Samen geven we de geschiedenis door! Mede dankzij jouw stem, maken we kans op de Vriendenloterij Publieksprijs Beste Musical  2024! Woensdagavond 24 april is op NPO1 de live uitzending van het Musical Awards Gala te zien. Stemmen jij en je vrienden dan weer op ons?!

do 25 april – Donderavond 25 april aanstaande spelen we een voorstelling speciaal voor War Child. Voorafgaande aan de voorstelling een bijzondere inleiding door actrice en presentatrice Britt Scholte en de Afghaanse Bahara Hamidy. Van elk verkocht kaartje komt de helft ten goede aan War Child.  Geef de geschiedenis door en steun kinderen in oorlog.

vr 4 mei – acteurs van Soldaat van Oranje – De Musical aanwezig bij Nationale Herdenking in De Nieuwe Kerk en op de Dam. Volg de herdenking vanaf 18.45 uur op NPO1.

Erik Hazelhoff Roelfzema

“In het leven van ieder mens komen ogenblikken voor waarop hij tot zichzelf zegt: ‘Tja, dat kan niet.’ En dan doet hij iets.”