Tickets

Theatervoorstelling

Ben jij klaar voor de beste theaterervaring ooit?

Soldaat van Oranje is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van onze grootste verzetsstrijders: Erik Hazelhoff Roelfzema. Het publiek beleeft de theatervoorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en wordt zo het waarachtige verhaal ingetrokken. Een indrukwekkende theaterervaring om nooit te vergeten.

Soldaat van Oranje is niet voor niets de langstlopende Nederlandse theaterproductie ooit!

BOEK TICKETS

De onvoorstelbare cijfers

Hier een overzicht van een aantal indrukwekkende cijfers:

 • Soldaat van Oranje speelt meer dan 12,5 jaar.
 • Er zijn al ruim 3,4 miljoen bezoekers geweest.
 • Verspreid over 3.000+ voorstellingen.
 • Lovende recensies en reviews:
  • Facebook: +5.031 reviews met een 4,9 van de 5 sterren.
  • Google: +1.314 reviews 4,8 van de 5 sterren.
  • Tripadvisor: +626 reviews met 4,5 van de 5 sterren.
 • 78.244 Facebook volgers en 14.200 Instagram volgers.

Het zorgt er mede voor dat wij allen de geschiedenis kunnen blijven doorvertellen!

Met wie wilt u graag naar de voorstelling gaan? Stel het voor aan uw gezelschap en prik een datum via één van de icoontjes hieronder of boek direct via de “Boek tickets” knop hieronder en vertel de geschiedenis ook door.

BOEK TICKETS

Wilt u nog een paar redenen om te gaan?

Een aangrijpend en waargebeurd verhaal

Soldaat van Oranje volgt Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden die allen hun eigen keuzes maken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bezoekers beleven de theatervoorstelling in een 360 graden draaiende theaterzaal en worden zo het waarachtige verhaal ingetrokken.

Geschiedenis doorvertellen aan volgende generaties

In de afgelopen twaalf jaar hebben we meer dan 3,2 miljoen bezoekers van alle generaties mogen verwelkomen. Sinds de premiere op 30 oktober 2010 is er bijna een nieuwe generatie jongeren bijgekomen die we op een toegankelijke manier kunnen laten kennismaken met een belangrijk deel uit onze geschiedenis. Ons 12-jarig jubileum staat dit jaar daarom nog meer in het teken van: Geef de geschiedenis door aan volgende generaties.

Soldaat van Oranje is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over vriendschap en keuzes maken in de Tweede Wereldoorlog. In alle families bestaan persoonlijke verhalen over de oorlog. Verhalen die van belang zijn en die het waard zijn om door te vertellen. Door (groot-)ouders aan (klein-)kin- deren. Door ouderen aan jongeren. De voorstelling geeft vaak aanleiding om deze verhalen door te geven en zo de herinnering levend te houden.

360 graden draaiende theaterzaal

Bezoekers zitten in een draaiende theaterzaal, en draait van de ene enorme decorset naar de volgende, alsof je in een speelfilm zit. Een ongeëvenaard manier van verhalen vertellen. Alle scènes hebben zo hun eigen set: de studentensociëteit Minerva, het Kurhaus, Paleis Noordeinde en zelfs een levensechte zee, waar de Engelandvaarders via het strand ontsnappen en waar ze hun beroemde landingen maken. Zelfs de landingsbaan van het voormalige vliegveld Valkenburg is onderdeel van het decor.

De historische locatie

De TheaterHangaar is van oorsprong een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden. Op deze op alle fronten toepasselijke en historische plek is het uniek 360 graden draaiende concept gecreëerd met 1100 comfortabele theaterstoelen. De TheaterHangaar heeft een ruime en eigentijds ingerichte foyer, het restaurant Noordeinde en het bordes met een groot panorama terras dat uitzicht biedt op het voormalig vliegveld Valkenburg. In de zomermaanden is het terras op de landingsbaan geopend.

Voor iedereen vanaf 12 jaar

Soldaat van Oranje is een verhaal voor iedereen, van jong tot oud, zelfs voor de niet-musicalliefhebbers is dit een must-see!
Reactie niet-musicalliefhebber:

“Pas na elf jaar een bezoek aan deze iconische musical kunnen brengen. Dat was meer dan tien jaar te laat! Een bezoek aan Soldaat van Oranje is eigenlijk een deel van de opvoeding van je kinderen. Echt genoten!”

Vanwege het onderwerp en de intense beleving is de adviesleeftijd voor het bezoeken van de voorstelling vanaf 12 jaar.
Bekijk de data voor ons voordelige generatie– of gezinsaanbod!

Zien wij jou snel? Boek dan nu je tickets of stel het voor aan uw gezelschap en prik een datum via één van de icoontjes??? hieronder.

BOEK TICKETS

Toch nog enige overtuiging nodig? Lees hier een aantal lovende recensies en reacties

Recensies

 • De Volkskrant – Grensverleggend muziektheater. Het genre musical verrijkt met een vorm van totaaltheater die ongekend is. 
 • Het Parool – Een fantastisch spektakel. Veel meer dan alleen vorm.
 • Telegraaf – Alsof je zo een spannende avonturenfilm bent binnen gestapt.
 • Trouw – Decorspectakel telkens ten dienste van de inhoud. Theatergeschiedenis. Een top prestatie.

Lees hier alle recensies.

Reacties (geanonimiseerd vanwege privacy)

 • Van het begin tot eind sprakeloos, vol verwondering en tranen met tuiten gehuild. Nog nooit zoiets moois gezien. Voor herhaling vatbaar!
 • Het zou geen musical genoemd mogen worden. Het is veel meer dan dat!
 • Zeer indrukwekkende en unieke theaterervaring wat zorgt voor een interessante en onvergetelijke geschiedenisles voor de jongere generatie zoals ik.
 • Dit was zo ontzettend mooi en indrukwekkend. Je kent verhalen en beelden van documentaires, internet of boeken maar dit komt het beste in de buurt van het “echt” meemaken wat de oorlog doet met vrienden, families, met mensen. Dit is echt een happening die je moet beleven. Nooit zal ik dit meer vergeten!
 • Ben geen musicalfan, maar dit spektakel heb ik gelukkig mogen meemaken.
 • Dit is zo’n waanzinnig unieke ervaring; die mag je gewoon niet missen!

Lees hier meer reacties.

Soldaat van Oranje heeft ook veel toonaangevende awards en publieksprijzen gewonnen. Kom jezelf overtuigen en vertel het verhaal door! Zien wij jou binnenkort?

BOEK TICKETS