Tickets

Geef deze bijzondere ervaring cadeau

Cadeautip….de Soldaat van Oranje – De Musical cadeaukaart*. Verras uw familie of vrienden met een unieke ervaring. U kunt kiezen tussen een fysieke cadeaukaart en deze laten versturen per post naar uw eigen adres of gelijk naar de ontvanger met of zonder cadeauverpakking of de digitale cadeaukaart die dezelfde dag nog in uw mailbox zit.

  • De waarde op de cadeaukaart kunt u zelf kiezen tussen € 5 tot € 250
  • Wilt u de cadeaukaart mooi verpakt per post ontvangen? Klik dan op de button fysieke cadeaukaart*.
  • Wilt u de cadeaukaart meteen in uw mailbox ontvangen? Klik dan op de button  digitale cadeaukaart*.

* Deze cadeaukaart is uitsluitend te verzilveren via onze webshop. U heeft de keuze met of zonder cadeaumapje. 

Tickets op datum

Wilt u echter direct tickets voor een bepaalde datum cadeau geven, bekijk dan onze ticketpagina. Hier vindt u naast de reguliere tickets ook ons generatie– en gezinsaanbod!

Bestel tickets

Merchandise

Nog iets extra’s erbij geven? Kijk hier voor alle Soldaat van Oranje – De Musical merchandise.

Het verhaal

Soldaat van Oranje – De Musical is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van één van de grootste verzetsstrijders uit onze vaderlandse geschiedenis: Erik Hazelhoff Roelfzema. Het verhaal gaat over vriendschap, keuzes maken en strijd voor vrijheid en rechtvaardigheid.

TheaterHangaar

De voorstelling met inmiddels meer dan 3 miljoen bezoekers, is te zien in een voor deze theaterproductie omgebouwde hangaar. Van oorsprong een vliegtuighangaar op voormalig militair vliegveld Valkenburg tussen Wassenaar, Katwijk en Leiden. Op deze op alle fronten toepasselijke en historische plek is een uniek concept gecreëerd. De theaterzaal waarin het publiek in 1.100 comfortabele stoelen zit, draait van decor naar decor, begeleid door enorme filmprojecties op eveneens meedraaiende schermen.

Scènes

Alle scènes hebben zo hun eigen set: de Leidse studentensociëteit Minerva, het Kurhaus, Paleis Noordeinde en een levensechte golvende Noordzee waar de Engelandvaarders via het strand ontsnappen en waar ze hun beroemde landingen maken. Zelfs de landingsbaan van het vliegveld, een echte Dakota en langsrijdende motoren zijn onderdeel van het decor.

Unieke theatervorm

Bekijk de video:

Handige links

Klik op de pictogrammen voor meer informatie betreffende tickets en arrangementen.

Publieksreacties

"Soldaat van Oranje is geen theater en geen musical, het is een ongeëvenaarde belevenis welke voor herhaling vatbaar is."

K.P. Jacobs

"Geraakt en gegrepen van begin tot eind, een meeslepende reis door het zo sterke verhaal!"

De Heer Lijffijt

"Zo geweldig dat we drie keer zijn geweest! Eerste keer samen, tweede keer met de kinderen en derde keer met schoonmoeder, schoonzus en nicht. Je krijgt er geen genoeg van!"

Helen Van Deijl

"Dit is een musical die je gezien moet hebben, ook als je niet van het genre houdt. Dit is zo bijzonder. De combinatie van geschiedenis en een geweldig decor. Heel indrukwekkend. Onvoorstelbaar indringend verhaal dat schitterend weergegeven is via alle decors en de draaiende zaal."

Karlijn S.