Tickets

Paul, Understudy Erik

Hayo de Kruijf

Opleiding

Toneelacademie Maastricht

Theater

Hayo was te zien in The Sound of Music van Stage Entertainment als Herr Zeller en was hij de understudy van Max Detweiler en Kapitein von Trapp. Eerder speelde hij al in Soldaat van Oranje – de Musical en was hij de understudy van Erik en Anton.

Televisie/film

Hayo speelde diverse gastrollen in televisieseries en films waaronder Mocro maffia, Oogappels en Captain Nova. In februari is Hayo te zien op Videoland in de nieuwe serie PATTY van Will Koopman. De Joodse Raad van Levitate Film en de EO. De romantische comedy film De Break-Up Club en de Telefilm Happy Palace.

Overig

Maakt korte abstracte films. Verder is Hayo werkzaam als Trainingsacteur.

“De oneindige indrukken, de geur van verbrand kruit en het klikkende geluid van de Duitse laars zorgen ervoor dat je als publiek niet kan ontsnappen aan het gevoel van onderdrukking. Welke morele keuzes moet je maken als je je verzet tegen de onderdrukkers en je moet vechten voor je vrijheid? Wie zijn je echte vrienden en wie verliezen zichzelf in de strijd? Ik vind dat de voorstelling deze thema’s ontroerend mooi weet te verbeelden. Ik ben enorm trots deel uit te mogen maken van deze cast die het verhaal vertelt over één van de belangrijkste periodes uit onze Nederlandse geschiedenis.”