Tickets

Lichtontwerp

Gerhard Fischer

Lichtontwerp

Gerhard verzorgde het lichtontwerp voor vele theaters in Wenen, waaronder het Burgtheater, Schauspielhaus, Odeon, Wiener Festwochen en Mozart-Festival Schönbrunn. In Nederland deed hij het lichtontwerp voor onder meer voorstellingen in de Amsterdamse Opera, De Theatercompagnie en de Stadsschouwburg. In België deed hij dit voor Operahuizen in Gent en Antwerpen en in Duitsland voor theaters in Berlijn, Frankfurt en München. Gerhard werkte met regisseurs als Heiner Müller, George Tabori, René Pollesch, Anna Badora, Theu Boermans, Feruccio Solieri en decorontwerpers als Josef Svoboda, Hans Scharvernoch, Bernhard Hammer, Bernhard Kleber en Hans Hoffer

Overig

Gerhard verzorgde verschillende lezingen bij onder andere de Academy of Fine Arts en het Max Reinhardt Seminar in Wenen.

“Toen ik hoorde van een musical die uitgevoerd zou worden in een hangaar, met zo’n bijzonder decor, wist ik: daar moet ik bij zijn. Ik kom uit Oostenrijk, dus ik ben niet bekend met het verhaal van Soldaat van Oranje. Uiteraard ben ik mij er van bewust dat de Tweede Wereldoorlog een geschiedenis is waar niet alleen Duitsland een rol in speelde, maar ook mijn eigen land. De set zelf stelt mij als ontwerper van het licht voor grote uitdagingen. Zo moeten licht en film elkaar niet in de weg zitten, maar elkaar juist aanvullen.”

 

Overzicht