Menu
Home Tickets

Fonds Soldaat van Oranje

Handen uit de mouwen voor een mooier Nederland

Erik Hazelhoff Roelfzema, de Soldaat van Oranje, stond voor zijn idealen. Hij streed tegen onrechtvaardigheid en deed dat met een onverzettelijke wilskracht.

Vandaag de dag zijn er nog steeds jonge mensen die een probleem in de samenleving signaleren en dat probleem te lijf gaan. Het Oranje Fonds steunt deze mensen vanuit het Fonds Soldaat van Oranje. Ieder jaar bekroont het fonds jonge initiatiefnemers die zich inzetten voor een socialer en mooier Nederland met een oorkonde en een geldbedrag van 5.000 euro.

In actie komen voor een ander

In 2019 ging de prijs naar Mélanie Choisy van de Be the Change Foundation van Sint Maarten. De stichting selecteert maandelijks een NGO project om door middel van crowdfunding, geld in te zamelen ter ondersteuning van een project of om de gemeenschap bewust te maken van uiteenlopende onderwerpen zoals armoede, cultuur en natuur. Daarnaast begon Mélanie het ‘Erika Cannegieter scholarship fund’, waarbij jongeren die een extra steun in de rug nodig hebben, een aanvraag voor financiële ondersteuning tijdens hun studie kunnen indienen. Ook is Mélanie, toen Sint Maarten in 2017 zwaar werd getroffen door orkaan Irma, meteen aan de slag gegaan en heeft een grote bijdrage geleverd bij de distributie van drinkwater en goederen voor mensen in nood ”This award definitely gives a motivation and drive to keep doing what I’m doing’’, zegt Choisy. ”It makes me want to continue supporting different initiatives and working in the social world in Sint Maarten.”

Gedachtegoed

Fred Boot, de producent van Soldaat van Oranje – De Musical, organiseert diverse activiteiten om geld in te zamelen voor het Fonds Soldaat van Oranje: “Wij willen met onze voorstelling niet alleen het verhaal van Erik levend houden, maar ook zijn gedachtegoed voortzetten. Met het Fonds Soldaat van Oranje steunen we jonge mensen met dezelfde idealen als Erik in hun strijd voor een leefbare samenleving.”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds gelooft in een sociaal verbonden Nederland waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor is een veerkrachtige samenleving nodig waarin we er voor elkaar willen én kunnen zijn. Daarom mobiliseert het Oranje Fonds zoveel mogelijk mensen en organisaties, om iets te doen voor een ander. Wij mobiliseren, versterken en ondersteunen sociale verschilmakers met mensen, geld en kennis, zodat niemand er alleen voor staat. Zijne Majesteit de Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit de Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds.

www.oranjefonds.nl/doe-je-mee

Winnaars

Bekijk alle bekroonde jonge intiatiefnemers die zich inzetten voor een socialer en mooier Nederland.

Winnaars