Tickets

Anton

Bart van Veldhoven

Opleiding

Bart behaalde in 2013 zijn Master of Music aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Hij rondde in 2011 zijn Bachelor muziektheater af aan dezelfde opleiding.
Tijdens zijn bachelor volgde hij een summercourse musicaltheatre aan de Guildford School of Acting.

Theater

Was te zien in Was getekend, Annie MG Schmidt, Aspects of Love, Circus Boemtata, Spring Awakening als Georg Zirschnitz, Cyrano, War Horse, de Tweeling en Hello, Dolly! als Ambrosius Kemper. Was onlangs te zien in Diana en Zonen in de rol van Jonge Charles.

Overig

Bart speelde Jimmy in de Disneychannel kinderserie On Tour. Daarnaast was Bart te zien als Tony bij het Bevrijdingsconcert aan de Amstel in 2016. Speelde een gastrol in de KPN presenteert serie Toon en is ook werkzaam als stemacteur.

 

“Kort voor dat mijn oma stierf vertelde ze dat er onderduikers bij haar ouderlijke boerderij hadden gewoond. Hier had zij voorheen nooit over verteld. Daarvoor was de oorlog voor mij iets geweest wat in boeken stond maar niet dichtbij kwam. Waarom ze er nooit eerder over had gesproken weet ik niet. Er zullen steeds minder verhalen zijn van mensen die het hebben meegemaakt. Daarom is het goed dat het verhaal van Soldaat van Oranje – De Musical wordt verteld. Het maakt de oorlog invoelbaar en laat je nadenken over keuzes en principes.”