Tickets

Van 't Sant

Genio de Groot

Theater

Genio acteerde in tientallen toneel-, theater- en cabaretproducties en regisseerde prijswinnende voorstellingen van NUHR en Claudia de Breij. Hij is medeoprichter van De Ploeg: een samenwerkingsver- band tussen cabaretiers en acteurs/theatermakers die met elkaar en met gastacteurs eigen voorstellingen maken (o.a: De Driestuiversopera, Festen, The Godfather, Ben Hur en de VPRO-serie De familie van der Ploeg). Hij speelde de vader van Mees in de veel bekroonde film en televisieserie Het Zakmes van Ben Sombogaart.

Film/Televisie

Verder was hij te zien in televisieseries, TV-films en een tiental speelfilms w.o.

De Heineken Ontvoering, Alles is Liefde, Cloaca, Dik Trom, Dorsvloer vol Confetti) In de toneelbewerking van de roman De Ontdekking van de Hemel speelde hij schrijver Harry Mulisch. Onder regie van Theu Boermans speelde Genio de rol van Otto Frank in ANNE en onder regie van Frank Lammers speelde hij in 2019 een van de hoofdrollen in het motor/muziektheaterspektakel Jumping Jack. Zowel in de film als de TV serie Baantjer het begin’ speelde hij wethouder De Vries. Op het Nederlands Film Festival 2019 debuteerde Genio als filmregisseur met de korte film Convoi Exceptionnel.

“Mooi om weer deel uit te mogen maken van deze productie over een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis en het maken van keuzes in oorlogstijd. En geweldig om van binnenuit, met al zijn makers en uitvoerders, te ervaren wat een avontuurlijk en indrukwekkend staaltje muziektheater Soldaat van Oranje – De Musical is.”