Tickets

Paul

Jochem Smit

Opleiding

Jochem is in 2016 afgestudeerd van Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater.

Theater

Na een stage in Dissus, verdwaal mee in de Odyssee (Winnaar Zilveren Krekel 2015) van Theatergroep Kwatta, debuteerde hij met Sven, de hoofdrol in Razend de Musical van Homemade Productions. Hierna was hij te zien in Het Verzet Kraakt, Rondom het Rembrandtplein en You’re the Top. Voor zijn rol in deze laatste ontving hij in 2019 de Musicalaward voor Aanstormend Talent. Van 2018 tot 2020 speelde hij in de  jeugdmuziektheatervoorstelling Jabber van Theatergroep Kwatta. In Nederland, maar ook de VS, Egypte, China, Ierland en Engeland. Recentelijk was hij te zien in de locatievoorstelling Muskee: So Many Roads.

Televisie

Naast zijn werk in het theater was Jochem ook te zien als Alex van Waveren in seizoenen twaalf en dertien van de jeugdserie ‘Spangas’ van KRO-NCRV.

“Deze voorstelling draag ik graag op aan mijn Oma Thea, wiens verhalen de oorlog nog altijd levend houden voor mij. Soldaat van Oranje – De Musical is een monumentaal eerbetoon aan die verhalen, en een herinnering aan de verschrikkingen van oorlog. Het is een eer om hier onderdeel van te zijn, en op mijn beurt ook dit verhaal door te geven aan volgende generaties.”