Menu
Home Tickets

Cast

Paul

Jochem Smit

Opleiding

Codarts Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater.

Theater

Na een stage in Dissus, verdwaal mee in de Odyssee (Winnaar Zilveren Krekel 2015) van Theatergroep Kwatta, debuteerde hij met Sven, de hoofdrol in Razend de Musical van Homemade Productions. Hierna was hij te zien in het muziektheaterspektakel Het Verzet Kraakt, en de musicals Rondom het Rembrandtplein en You’re the Top. Voor de rol van Bobby in deze laatste voorstelling ontving hij in 2019 de Musical Award voor Aanstormend Talent. Sinds 2018 speelt hij in de jeugdmuziektheatervoorstelling Jabber van Theatergroep Kwatta, waarmee hij, naast in Nederland, inmiddels in onder andere de Verenigde Staten, Egypte, China, Ierland en Engeland heeft gespeeld.

Televisie

Naast zijn werk in het theater was Jochem ook te zien als Alex van Waveren in seizoenen twaalf en dertien van de jeugdserie Spangas (KRO-NCRV).

“Deze voorstelling draag ik graag op aan mijn Oma Thea, wiens verhalen de oorlog nog altijd levend houden bij mij. Nu de laatste getuigen van de Tweede Wereldoorlog ons langzaam ontvallen, is Soldaat van Oranje – De Musical een monumentaal eerbetoon aan de helden die zijn opgestaan, en een herinnering aan de verschrikkingen van oorlog. Het is een eer om hier onderdeel van te zijn, en op mijn beurt ook dit verhaal door te geven aan volgende generaties.”