Tickets

Ensemble, understudy Erik

Bart Klop

Opleiding

Muziektheater, ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten. Volgde tijdens zijn studie een summercourse theatre aan de London Academy of Music & Dramatic Art.

Theater

Tijdens zijn opleiding liep Bart stage bij Theatergroep Kwatta in de voorstelling Mariken en speelde hij op Oerol. Na zijn opleiding speelde hij o.a. in Filosloof van Gusta Geleijnse producties en in de locatietheatervoorstelling Welstaat van KASKO. Samen met Maarten Hopman maakte en speelde hij de voorstelling Het jaar van de man in regie van Loes Luca. Na het winnen van de publieksprijs op het Café Theater Festival in Utrecht tourden zij langs festivals en theaters. Afgelopen zomer was Bart te zien in de locatietheatervoorstelling Van Katoen en Water van het Wilminktheater.

Film

Bart was in diverse korte films te zien waaronder Moffenmeid van Raymon Hilkman.

‘’De eerste keer dat ik Soldaat van Oranje – De Musical zag, was ik ontzettend onder de indruk van de tekst, de muziek en de intensiteit van het geheel. Na alleen over de oorlog gelezen te hebben in mijn geschiedenisboeken, kwam het verhaal nu echt bij mij binnen. De Tweede Wereldoorlog is steeds langer geleden, maar helaas zijn er tot op de dag van vandaag nog steeds oorlogen gaande. Elke dag vechten er mensen voor hun vrijheid. Wat in een oorlog goed of fout is, is soms lastig te bepalen maar door deze voorstelling te spelen kunnen we daar met elkaar over blijven doorpraten. Ik ben blij dat ik aan dat gesprek bij kan dragen.’’