Tickets

Hofdame Tessa

Charlotte van der Plas

Opleiding

Charlotte behaalde in 2019 haar Master of Arts in Musical Theatre op de Royal Academy of Music in Londen. Alvorens rondde ze haar bachelor Muziektheater af op Fontys hogeschool voor de kunsten in Tilburg.

Theater

Na haar afstuderen in Tilburg speelde Charlotte in 2018 de rol van Carolyn Johnson in de musical ‘The Bridges of Madison County’ in het Delamar Theater. Tijdens haar studie in Londen speelde zij de rol van Mallory/Avril in de musical City of Angels en was ze de sopraan van het Jazz kwartet The Angel City 4.

‘’Alles gaat tegenwoordig snel-sneller-snelst. Ik merk dat we hierdoor elkaar wel eens voorbijlopen. Soldaat van Oranje – De Musical zet mij even stil, net als de verhalen van mijn opa en oma over de voedselvoorzieningen die zij deden aan hulpbehoevenden tijdens de oorlog dat ook deden. Zij hebben mij geleerd te doen beseffen dat mensen elkaar nodig hebben en dat zoiets als de Tweede Wereldoorlog nooit meer mag gebeuren. Soldaat van Oranje – De Musical zorgt voor het besef dat we de mens in elkaar moeten blijven zien. Daarom moet het ook doorverteld worden aan volgende generaties; dat geeft de huidige situatie in de wereld duidelijk aan. Ik vind het een enorme eer en ben ontzettend dankbaar om van dit belangrijke grootse verhaal een klein onderdeel te mogen zijn.’’