Tickets

Ada

Dagmar Rijff

Opleiding

Dagmar studeerde Muziektheater bij Fontys Hogeschool voor de Kunsten.

Theater

Na haar afstuderen speelde ze de rol van Carolien in de musical ‘The Bridges of Madison County’. Ook speelde ze met haar zelfgeschreven voorstellingen op verschillende theaterfestivals, zoals: Theaterfestival Boulevard, Sonsbeek Theater Avenue & Broadwayfestival. Ook stond ze geprogrammeerd in verschillende kleine theaters (waaronder Scala & Theatercafé Muze).

Televisie/film

Ze speelde de rol van Beatrijs in de afstudeerfilm ‘Harmonina’ van de filmacademie Amsterdam, was te zien in ‘Spangas’ en is aankomend jaar te zien in de Videolandserie ‘Casusus’.

Overig

Dagmar is een van de vaste presentatoren van het merk Expert. Daarnaast  presenteerde ze onder andere voor HEMA en deed verschillende interviews voor Public-Cinema.

“Ik vind het een hele leuke uitdaging om Ada te spelen. Achteraf hebben de meeste mensen een hele duidelijke mening over wat zij zouden doen in een tijd van oorlog. Maar is die keuze wel zo duidelijk wanneer die zich aandient? Welke extra factoren spelen mee in de overweging? Hoe goed kan je het gevolg van een keuze overzien en wat doe je als je inziet dat je niet meer terug kan? Dus, was Ada fout, naïef of verliefd? Of alledrie? Met die vragen wil ik spelen. Die innerlijke strijd, vind ik elke avond weer een mooie zoektocht.”