Tickets

Koningin Wilhelmina

Debbie Korper

Opleiding

Toneelacademie Maastricht.

Theater

Debbie speelde bij diverse theatergroepen, onder anderen bij Art en Pro, Growing up in Public, het Ro theater, Oostpool, Firma Rieks Swarte en de Toneelmakerij. Ook was zij te zien in de voorstelling Anne, eveneens geregisseerd door Theu Boermans. En onlangs in Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht, Charlie en de chocoladefabriek en Het Pauperparadijs in Veenhuizen.

Televisie

Zij was onder anderen te zien in Wet en Waan, Vuurzee, Baantjer, Meiden van de Herengracht, De zeven dagen van den Uyl, B.A.B.S, De Luizenmoeder en gastrollen in O Mijn Hemel en Klokhuis.

“Eerlijk gezegd stond meedoen in Soldaat van Oranje – De Musical al een tijdje op mijn verlanglijstje. Het is heerlijk om een rol te mogen spelen in een zo goed en groots opgezette productie. Een productie waarin een heel belangrijk stuk van onze geschiedenis, tot leven komt. Bovendien: een koningin spelen is altijd leuk, juist als ze zo’n gecompliceerd karakter heeft als Wilhelmina. Wilhelmina; de ‘Soldaten- koningin’, ‘de enige man in de Nederlandse regering’, maar ook de ‘moeder des vaderlands’. Er is veel over haar geschreven en dat spreekt allemaal zeer tot de verbeelding.”