Tickets

Ensemble, understudy Victor

Dirk Dunnewold

Opleiding

Na de TheaterHavo/Vwo en MBO Theaterschool in Rotterdam begon Dirk zijn opleiding Musicaltheater aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten, waar hij in juli 2022 afstudeerde.

Theater

Tijdens zijn opleiding was Dirk in de Nederlandse en Vlaamse theaters te zien in De Tovenaar van Oz van Theater Terra. Gedurende zijn opleidingen speelde hij in verschillende muziektheatervoorstellingen en musicals, zoals Phaedra, Chicago en Grease.

Overig

In 2021 was Dirk in België en Nederland te zien in het tv-programma K2 Zoekt K3, waarin hij uit 22.000 aanmeldingen naast elf andere kandidaten uiteindelijk de liveshows wist te halen.

“Het verhaal van Soldaat van Oranje is er een dat verteld moet worden en blijven worden. Het gaat over principes, je gevoel en je hart volgen en keuzes maken. Ik had weinig persoonlijke verbinding met de Tweede Wereldoorlog. Maar door Soldaat van Oranje – De Musical merkte ik al heel gauw dat het niet uitmaakt in welke tijd iets plaatsvindt; de daadkracht, de vriendschap en de pijn uit de voorstelling zijn puur menselijke gevoelens. Hierdoor kon ik me ineens heel goed verhouden tot de karakters uit dit verhaal en dit liet me zien dat de oorlog helemaal niet zo ver van mij af staat, als dat ik dacht. Dat is enerzijds angstaanjagend, maar tegelijkertijd ook mooi. Het laat mij alleszins zien hoe belangrijk deze voorstelling is.”