Tickets

Erik Hazelhoff Roelfzema

Dirk van den Brand

Opleiding

Business School IVA Driebergen, Muziektheater Codarts Rotterdam,
Universal Voice Instituut, Master en Teachersopleiding

Werkervaring

Afgelopen jaar speelde Dirk in de musical Les Misérables en was hij understudy van Jean Valjean. Van januari 2018 t/m december 2022 maakte Dirk ook deel uit van Soldaat van Oranje – de Musical, als swing en understudy van Erik Hazelhoff en Victor Verstegen. Daarnaast is Dirk een van de vier zangers van The Dutch Tenors. De groep treedt regelmatig op in binnen- en buitenland. Eind 2023 hebben ze hun eerste album uitgebracht. Dirk is verder ook werkzaam als stemacteur en spreekt audioboeken in.

“Tijdens mijn studie bij Business school IVA Driebergen, zag ik de voorstelling voor het eerst en ik zal deze ervaring nooit vergeten. Het heeft bij mij destijds het vuur aangewakkerd om mijn passie voor theater en zang verder te onderzoeken. Ik ben trots op de weg die ik sindsdien heb afgelegd.
Soldaat van Oranje – De Musical weet het verhaal van de Tweede Wereldoorlog zo dichtbij te brengen dat je jezelf afvraagt welke keuze jij zou hebben gemaakt in die tijd. Mijn beide opa’s hebben in het verzet gezeten, maar of ik nu diezelfde keuze zou maken, dat weet ik niet. Wel weet ik dat het een enorme eer is om dit verhaal vanuit de ogen van Erik Hazelhoff te mogen vertellen.”