Tickets

Ensemble, Hofdame Angela

Gwenfyd Hilgersum

Opleiding

Dutch Academy of Performing Arts (DAPA).

Theater

Gwenfyd zat vanaf haar 6e op toneel- en zangles bij een amateurvereniging. Daar begon zij in kleine toneelstukken, maar deed al gauw mee in
grote voorstellingen, voornamelijk opera’s en operettes waaronder Carmen en Die Dreigröschenoper. Tegelijkertijd zat zij in Theaterkoor Dario Fo, waarmee Gwenfyd onder anderen meedeed aan Hollands Got Talent, optrad bij radioprogramma’s van NPO2 en 3FM, optrad bij de Edison Awards en in het Concertgebouw. Ook trad zij tijdens haar opleiding op bij Toppers in Concert 2018 en 2019 en mocht zij in 2020 stage lopen bij Soldaat van Oranje – De Musical als swing en understudy Angela. Nadat ze is afgestudeerd, heeft ze de rol van Katie vertolkt in de Nederlandse vertaling van The Last Five Years en momenteel is zij te zien bij Soldaat van Oranje – De Musical als Hofdame Angela.

“Het is terecht dat deze musical al 11 jaar lang zo’n enorm succes is. Het is zo belangrijk dat we deze geschiedenis blijven doorgeven aan volgende generaties, en dat we beseffen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Ik ben zo ontzettend trots dat wij op deze manier dit verhaal mogen vertellen en ik onderdeel van de langstlopende en favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden mag zijn!”