Tickets

Erik Hazelhoff Roelfzema

Jonathan Demoor

Opleiding

Jonathan Demoor heeft zijn opleiding voor Muziektheater (Bachelor en Master) afgerond aan het Conservatorium te Tilburg.

Theater

In het theater was Jonathan te zien in Next to Normal, Sprookjesboom de musical: een Gi-ga-gantisch avontuur, Love Story, Hartsvrienden, A New Brain, Liesbeth List de musical, Charley, Kinky Boots, Murder Ballad, Diana & zonen, Melk en Little Women. Bij Soldaat van Oranje – De Musical speelde Jonathan eerder de rol van Anton Rover en keerde hij meermaals terug als Erik Hazelhoff Roelfzema.

Televisie/film

Naast theater was Jonathan ook te zien in televisieseries als “DNA”, “SpangaS op zomervakantie”, “CMC”, “Goede Tijden Slechte Tijden”, “Jeuk”, “De Spa”, “Flikken Maastricht” en “Kinderen Geen Bezwaar”. Tevens speelde hij mee in de speelfilm “De vuurlinie” en de kortfilm “Bezorgd”.

Overig

Sinds 2014 doet Jonathan veel Nederlands- en Vlaamstalig nasynchronisatiewerk. In 2011 kreeg Jonathan een nominatie voor de Vlaamse Musicalprijzen 2011 als Aanstormend Talent voor Sprookjesboom de Musical. En in 2023 werd Jonathan genomineerd als Beste Mannelijke Bijrol in Sweeney Todd.

“Toen ik voor de eerste keer deze voorstelling zag, was ik overdonderd door emoties. Met name door de keuzes die een vriendengroep noodgedwongen moest maken, afgetekend tegen een periode die we nooit mogen vergeten. Vooral omdat het thema ‘keuzes maken’ hedendaags nog zo relevant is.  Ik voel me vereerd dat ik na al die jaren weer de rol van Erik Hazelfhoff op me mag nemen.”